Konu: Plati
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05.11.08, 16:55   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Hazan
Epsilon Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Mar 2008
Mesajlar: 413
Konular: 272
Puan Grafiği
Rep Puanı:1112
Rep Gücü:0
RD:Hazan has much to be proud ofHazan has much to be proud ofHazan has much to be proud ofHazan has much to be proud ofHazan has much to be proud ofHazan has much to be proud ofHazan has much to be proud ofHazan has much to be proud ofHazan has much to be proud of
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 9
8 Mesajına 9 Kere Teşekkür Edlidi
:
Arrow Plati

Plati

Plati, doğal yaşam alanı Orta Amerika olan, yaklaşık 4-6 cm boyunda barışçıl bir balık türüdür.
Sakin bir balıktır. Fazla hareket etmez, diğer türlerle iyi geçinir. Kendi gibi küçük türlerin yaşadığı karma akvaryumda beslenebilir. Akvaryum hobisine yeni başlayanlara tavsiye edilen bir balık çeşididir. Üretimi çok kolaydır. En az 10 en fazla (yetişkin boya ulaştığında) 60'a kadar yavru doğurabilir. Dişiyi bol bitkili başka bir akvaryuma koymak yavrular için daha sağlıklıdır. Yavrular iç güdüsüyle bitkilerin arasına doğar doğmaz saklanır. Dişiler için stressiz bir doğum olurken en az yavru kaybıyla balıklar büyütülür. Yavrular yaklaşık 3-4 ayda ergenliğe ulaşırlar.
Bir platiye doğal bir akvaryum için ; en az 35 litre tank önerilir. Akvaryumun bol bitkili olmasına dikkat edilmelidir. Bu bitkiler arasında saz, amazon, su mercimeği, eledoa, java moss ve vs.. Yavruların büyütülmesinde sık yapıya sahip macar otu denilen (java moss) bitki kullanılabilir. Bu bitki arasında platiler kendilerini güvende hissederler.
Barışçıldır; kendi gibi sakin ve küçük balıkların yaşadığı karma akvaryumda beslenebilir. Boyu 6cm'e ulaşabilir. Doğal yaşam alanı Orta Amerika ve Güney Amerikadır. Akvaryum hobisine yeni başlayanların kolayca üretebileceği bir balık türüdür. Yavrularını canlı doğururlar. Sık bitkiler yavruların yaşama şansını yükseltir. Sürüler halinde dolaşırlar. 2cm'e ulaşan yavrular sürüye katılır. İyi bakılırsa 2 yıl kadar yaşayabilirler.
Canlı doğuran akvaryumlarında sıklıkla rastlanan balıklardır. Isı değişiklerinden kolayca etkilenir; ideal ısısı 24 derecedir. Erkek, dişilerden daha canlı ve renkli, daha ince gövdelidir. Az ve sık zamanlarda yapılan yemleme, gelişmelerini olumlu etkiler. Akvaryum iyi filtrelendirilmeli, su berrak olmalıdır.
Türkçe adı koray balığı ya da ateş balığı olarak da bilinir. Akvaryuma bir kan damlası gibi kırmızı rengiyle güzel bir görünüm verir. Kuyruğu siyah olanlara smokinli ya da kuyruk sallayan plati de denir.
Platiler yavruyken bile renkli olur. Tam olarak erişkin balığın rengini almasa da 2-3 haftadan sonra tam olarak rengi oturur ve bakmaktan kıskanılacak bir erişkinliğe doğru yol alır.
Kendi gibi sakin ve küçük balıkların yaşadığı akvayumlarda beslenebilir. Akvaryumda orta düzeydeki bölgelerde yüzerler. Akvaryumculuğa yeni başlayanların kolayca bakabileceği balıklardandır. Canlı doğuranlardandırlar, kolay çoğalırlar. Sık bitkiler, yavruların yaşama şansını artırır. Hepçildir
Hazan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla