Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05.11.08, 16:59   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Hazan
Epsilon Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Mar 2008
Mesajlar: 413
Konular: 272
Puan Grafiği
Rep Puanı:1112
Rep Gücü:0
RD:Hazan has much to be proud ofHazan has much to be proud ofHazan has much to be proud ofHazan has much to be proud ofHazan has much to be proud ofHazan has much to be proud ofHazan has much to be proud ofHazan has much to be proud ofHazan has much to be proud of
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 9
8 Mesajına 9 Kere Teşekkür Edlidi
:
Arrow Zebra Balığı

Zebra Balığı

Zebra balığı (Danio rerio), sazangiller (Cyprinidae) familyasından doğal yaşam alanı Asya olan, yaklaşık 4-6 cm boyunda, yumurtayla çoğalan bir balık türü yumurtalarına kendisi bakar genellike 80-180 arası yumurtlar diğer akvaryum balıklarıyla barışcıldır ama ciftleşme doneminde huysuzdur.
Genetik araştırmalarda kullanılan, çok hareketli, barışçıl bir balıktır. Akvaryumda kolay çoğalır. Yüzecek geniş alan bulunduran, bitkilendirilmiş akvaryumları sever. Zebralar, sürü balıklarıdır. Akvaryumda grup halinde beslemesi gerekir. Hepçildir.
Brachydanio rerio ya da Danio rerio, zebra balığı veya zebra danio olarak da bilinir. Tropikal bir balıktır. Popüler bir akvaryum balığıdır.
Zebrabalığı Güneydoğu Himalayalar, Doğu Hindistan'da Ganj Bölgesi'nde, Pakistan, Bangladeş, Nepal ve Myanmar'da görülür. Çoğunlukla küçük akıntılar, pirinç tarlaları, kanallar gibi yavaş hareket eden sularda yaşarlar. Japonya, A.B.D. ve Avustralyada akvaryumculukta kullanılır. Colombiya'da doğal ortamda görülmüştür ama bunun sebebi büyük ihtimalle bir akvaryumdan kaçmış ya da bırakılmış olmasıdır.
Zebrabalıklarının floresan proteinleri vardır. Son zamanlarda genetiği değiştirilmek suretiyle üretilmiş olan yeşil floresans, kırmızı floresans ve sarı floresans yapan çeşitleri ticari olarak satılmaktadır.
Zebrabalığı, gelişme biyolojisi ve genetik çalışmalarında model olarak kullanılan bir organizmadır.

Hazan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla