Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05.11.08, 17:00   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Hazan
Epsilon Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Mar 2008
Mesajlar: 413
Konular: 272
Puan Grafiği
Rep Puanı:1112
Rep Gücü:0
RD:Hazan has much to be proud ofHazan has much to be proud ofHazan has much to be proud ofHazan has much to be proud ofHazan has much to be proud ofHazan has much to be proud ofHazan has much to be proud ofHazan has much to be proud ofHazan has much to be proud of
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 9
8 Mesajına 9 Kere Teşekkür Edlidi
:
Arrow Öpüşen Gurami

Öpüşen Gurami

Öpüşen gurami (Helostoma temminckii), doğal yaşam alanı Güney Asya coğrafyası ve Tayland olan bir balık türü. Akvaryum severlerin sergilediği öpüşme hareketinden ötürü ilgisini çekmiştir. Aslında sanıldığının aksine bu balıkların birbirlerine sevgi gösterisi değil güç sınama mücadelesidir. Öpüşen gurami diğer labirentli (beta) solunum yapan balıklar gibi su üstünden hava alma ihtiyacı hisseder. Barışcıl balıklardır özellikle gurami ailesinden diğer türlerle iyi geçinirler.
Yaşam Şartları
Diğer tropikal balıklar gibi 20 derece üstü ideal 28 derece su sıcaklığında yaşarlar. Doğal hayattaki yaşam alanlarındaki su düşük ph değerine sahiptir. Beslendiği akvaryumlarda benzer su değerleri taklit edilmelidir. Bitkili akvaryumlarda rahat edeceklerdir. Yosun benzeri (java moss, java fern) bitkilerin içinde yaşayabilecek minik canlıları tüketmeyi severler.

Üreme ve Beslenme
Benzer türler gibi su üstüne köpük yuva yapmazlar. Yumurta dökerek ürerler. Anne baba yumurtayı döküp dölledikten sonra üreme akvaryumundan çıkarılmalıdır. Bitkisel ağırlıklı yemlerle (spirulina vs.) beslenmeli düzenli aralıklarla örneğin haftada bir canlı yem ihtiyaçları ihmal edilmemelidir.
Hazan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla