Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08.11.08, 23:32   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Okyanus
Moderator

 
Okyanus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 9.373
Konular: 7149
Puan Grafiği
Rep Puanı:16317
Rep Gücü:20
RD:Okyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 54
889 Mesajına 1.404 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon Kalça çıkığında Erken Tanı önemli

KALÇA ÇIKIĞINDA ERKEN TANI ÖNEMLİ

25.10.08 - Ülkemizde yılda ortalama bir milyon doğum olduğunu belirten Kent Hastanesi Ortopedi Uzmanı Prof. Dr. Yücel Tümer, her yıl 15 bin civarında çocukta kalça çıkığı ortaya çıktığını ifade etti. Bu sayının diğer ülkelere göre oldukça yüksek olduğunu kaydeden Tümer, "Bunun en önemli nedeni bebeklerin doğar doğmaz kimi ebe ve doktorlar tarafından ayak bileklerinden tutularak ağzındaki suyun boşalması için baş aşağı çevrilmesidir. Bu sarkıtma işleminin evlerde de banyodan sonra ağızdaki suyun boşalması için yinelendiğini gözlemliyoruz. Ayrıca geleneksel olarak kullanılan kundağa sarılarak bacakların yan yana tutulması uygulaması da kalça çıkığının kendi kendine iyileşmesini engelliyor" diye konuştu.

Kalça çıkığı tedavisinde erken tanının son derece önemli olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Yücel Tümer, sözlerin şöyle sürdürdü: "Eğer çıkık yaşamın ilk aylarında tanınırsa tedavisi basit ve maliyeti düşüktür. Basit bandajlarla birkaç ay içinde kalça çıkıkları iyileşir. Kalça çıkığı ne kadar geç fark edilirse tedavi o kadar güçleşir. İlk aylardaki tedavilerde gerekmeyen alçı uygulamaları, bebeğe anestezi verilmesi, daha ileri yaşlarda ameliyatların devreye girmesi tedaviyi daha da güçleştirir ve uzatır. Kalça çıkığında en iyi tam, ultrason yöntemidir. Bebeğe ışm vermediği için hiç zararı da yoktur."

Sağlık Bakanlığı Alsancak'taki 67 ortaklı Özel Gazi Hastanesinin ikinci bölümüne de onay verdi. Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Armağan Çağdaş, hastanenin her katına engelli odası yaptıklarını belirtti.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Filiz Özerkan, hipertansiyona karşı geliştirilen iki ayrı aşının umut verici olduğunu kaydetti. Çin'de ve İsviçre'de geliştirilen aşıların, hipertansiyon tedavisinde ilerleme sağlamaya olanak tanıyacağını belirten Özerkan "Toplumda görülme sıklığı yüzde 35 dolayında olan hipertansiyon tedavi edilemezse kalp, böbrek, beyin, göz ve vücut damarlarım harap eder. Mevcut tedavide yüksek kan basıncı ağızdan alman günlük ilaçlarla düşürülüyor. Her gün ilaç kullanmak yerine birkaç ayda bir aşılanmak bazı hastalar için daha iyi bir seçenek olabilir düşüncesinden yola çıkılarak hipertansiyon aşılarının geliştirilmesi için çalışmalara başlandı. Bugün için özellikle iki hipertansiyon aşısı konusunda ilerleme kaydedilmiştir. Bunlar hayvanlar üzerinde ve şimdilik çok küçük bir hipertansif hasta grubunda denenmiştir. Aşılar ile ilgili sonuçlar bu uygulamanın günlük uygulamada yer alması konusunda ümit vermekle birlikte, daha kat edilmesi gereken epeyce yol vardır. Hipertansiyonun şu anki tedavisi halen ağız yolu ile alman ilaçlarla olmaktadır" dedi.>Hürriyet


--------------Tualimforum İmzam--------------
Okyanus isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla