Konu
:
Florentin (8 Kişilik)
Tekil Mesaj gösterimi
09.11.08, 05:14
#
1
(
permalink
)
Kullanıcı Profili
ASYA
Moderator
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 6.442
Konular: 5295
Puan Grafiği
Rep Puanı:9435
Rep Gücü:118
RD:
Teşekkür
Ettiği Teşekkür: 118
480 Mesajına 828 Kere Teşekkür Edlidi
:
Florentin (8 Kişilik)
Florentin (8 Kişilik)
Malzemeler
Hamur malzemesi :
2,5 su bardağı un
1 su bardagı süt
6 çorba kaşığı toz şeker
1 adet yumurta.
Yarım paket maya
1 çay kaşığı tuz
40 gr margarin
Yarım limon suyu
1 çay kaşığı vanilya
İç malzemeleri :
1.5 su bardağı süt
2,5 kahve fincanı toz şeker
1.5 yemek kaşığı nişasta
100 gr margarin.
1 adet yumurta
Üzeri için :
Yeteri kadar pudra şekeri, kıyılmış badem
Yemeğin Tarifi
Unu bir kabın içine eleyin. Unun ortasını açın. Ayrı bir kapta ılık sütün içine 6 tatlı kaşığı şeker ilave edin. Mayayı bu ılık sütün içinde eritin.
Erittikten sonra unun içine dökün ve 5 dakika bekleyin. Sonra diğer malzemeleri de karıştırarak iyice yoğurun. 20-25 dakika dinlendirin.
İç kreması: Bir kaba süt ve şekerin yarısını koyup kaynatın. Diğer tarafta yumurta ile kalan şekeri çırpın. Unu ilave ederek karıştırın. Margarini ilave edip soğutun. Hazırladığınız hamuru kalıba göre açın. Yarım saat mayalanmak üzere bekletin. Daha sonra 190 derecedeki fırında 25 dakika pişirin. Soğuduktan sonra ortasından kesin. Hazırladıgınız kremayı sürün. Üzerine pudra şekeri serpip ufalanmış bademle süsleyerek servise sunun.
--------------Tualimforum İmzam--------------
ASYA
Açık Profil bilgileri
ASYA - Özel Mesaj gönder
ASYA - Daha fazla Mesajını bul