Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21.02.08, 14:08   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Güllü
Gamma Üye
 
Güllü - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 2.538
Konular: 1710
Puan Grafiği
Rep Puanı:3968
Rep Gücü:0
RD:Güllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 54
146 Mesajına 240 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Levrek Buğulama

Malzemeler

150’şer gr’lık 4 adet levrek filetosu
1 bağ kıyılmış maydanoz.
4 kabuğu soyulmuş limon dilimi
2 küçük domates
2 defne yaprağı
1 kahve fincanı beyaz şarap
1 kahve fincanı balık suyu
4 çorba kaşığı krema
1/4 tatlı kaşığı tuz. 1 tatlı kaşığı tereyağı


Yapılışı

Domatesleri kabuklarını soyup ortadan ikiye bölün. Defne yapraklarını da ikiye bölün. Pyrex cam çukur kabı veya güveci hafifçe yağlayıp balıkları yerleştirin. Balıkların üzerine sırasıyla üst üste birer dilim limon, 1/2 defne yaprağı, 1/2 domates koyun.Tuzu, beyaz şarabı, balık suyunu ve her balığın üzerine birer kaşık olmak üzere kremayı ekledikten sonra, kabın ağzını sıkıca kapayıp ağır ateşte 12 dakika pişirin. Pişen balıkları parçalamadan kevgirle başka bir kaba aktarın. Balığın sosunu yarım su bardağı kalacak kadar kaynatarak çektirin. Bu sosa tereyağını ve maydanozu karıştırıp, balıklara dökerek servis yapın.




Güllü isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla