Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10.11.08, 08:36   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Güllü
Gamma Üye
 
Güllü - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 2.538
Konular: 1710
Puan Grafiği
Rep Puanı:3968
Rep Gücü:0
RD:Güllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 54
146 Mesajına 240 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon Dumansız Hava" Etkili Oldu

Dumansız Hava" Etkili Oldu

İçilen sigaranın dumanından etkilenenlerin sayısında düşüş oldu


Türkiye'de 19 Mayıs'ta yürürlüğe giren "Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkındaki Kanun"un iş yerlerinde mesai arkadaşlarının içtiği sigaradan etkilenenlerin sayısında ciddi düşüşe neden olduğu, bildirildi.
Sigarayla Savaşanlar Vakfı (SSV) Genel Başkan Yardımcısı Kıyas Güngör, insan beynine en çok zarar veren 3 olumsuz etmenden birincisinin ve en önemlisinin sigara dumanı olduğunu belirtti.

Gelişmiş ülkelerde sigara tüketimi giderek azalırken, gelişmekte ve fakir ülkelerde sigara tüketiminin giderek artığını ifade eden Güngör, dünyada sigara sektöründe faaliyet gösteren firmalar için Türkiye'nin 7. pazar konumunda bulunduğunu söyledi.
Güngör, özellikle küçük yaşlardaki pasif sigara içiciliğinin, ileri yaşlarda astım ve bronşit gibi solunum yolu hastalıklarına yol açtığına dikkati çekti.
Pasif sigara içiciliğinin zararlarının sadece çocuklarla sınırlı kalmadığını, ileri yaşlarda da akciğer kanserinin en önemli nedenlerinden birinin "pasif içicilik" olduğunu dile getiren Güngör, Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre, akciğer kanserlerinin yüzde 90'ının pasif veya aktif sigara içiciliğine bağlı geliştiğini ifade etti.
Güngör, pasif içiciliğin yol açtığı zararların, bulunulan ortama ve maruz kalınan süreye göre değiştiğini kaydetti. Yasanın 19 Mayısta uygulanmaya başlandığını hatırlatan Güngör, 'Yasanın uygulanmasıyla bunun korkulan bir ceza yasası değil, sigara içmeyenleri koruyan bir yasa, bir şemsiye olduğu görülmektedir" dedi.
Halkın yasayı benimsediğini, hatta şu anda yasa kapsamında olmayan lokantaların bazılarının bile yasak levhalarını astıklarını anlatan Güngör, bugün kapalı mekanların yüzde 90'ında sigara içilmediğini vurguladı.

trt.net.tr


Güllü isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla