Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12.11.08, 22:58   #4 (permalink)
Kullanıcı Profili
Okyanus
Moderator

 
Okyanus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 9.373
Konular: 7149
Puan Grafiği
Rep Puanı:16317
Rep Gücü:20
RD:Okyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 54
889 Mesajına 1.404 Kere Teşekkür Edlidi
:
Arrow Pasa Böregi-Aydın

Pasa Böregi


Malzemesi : 1kg un , 3 yumurta bir fincan zeytinyagi veya çicek yagi , biraz tereyagi yarim kilo taze dana kiymasi , 1/2 kg yogurt çam fisitigi 2 bardak et suyu , maydonoz , karabiber , kirmizi toz biber, tuz.

Hazirlanisi : önce biraz yag, karabiber varsa çam fistigi ve maydonoz karistirilarak bir tavada kavrulur. un sadece yumurta ile yogurulur. bir yemek tabagi çapinda yarim santi kalinliginda yufkalar açilir.( sekiz tane kadar). herbiri teker teker tavada kizartilir.( bunlar nemli bir beze sarilip serin bir yerde saklanilarak istenildigi zaman kullanilir.) hamur hazirdir. Genis bir kapta et suyu kaynatilir. daha önce pisirilen yufkalar et suyunda her iki tarafi islanarak tek tek kabartilir. aralarina hazirlanan kavrulmus kiymalar konan 3 yufakanin en üstüne yeniden kiyma ve yogurt konulur.Tereyagi ile tavada kizdirilan kirmizi biberle hazirlanan renkli sos üzerine gezdirilir. sicak olarak servis yapilir. Yörede çok makbul sayilan bir börektir.Aydin sofralarinin yüz akidir.
--------------Tualimforum İmzam--------------
Okyanus isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla