Konu
:
Tarçınlı Havuçlu Kek
Tekil Mesaj gösterimi
02.12.08, 02:36
#
1
(
permalink
)
Kullanıcı Profili
ASYA
Moderator
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 6.442
Konular: 5295
Puan Grafiği
Rep Puanı:9435
Rep Gücü:118
RD:
Teşekkür
Ettiği Teşekkür: 118
480 Mesajına 828 Kere Teşekkür Edlidi
:
Tarçınlı Havuçlu Kek
Tarçınlı Havuçlu Kek
Malzeme Listesi:
2 yumurta
yarım su bardağı toz şeker
100 gram erimiş soğumuş tereyağı ( tereyağı tercih etmezseniz yarım su bardağı çiçek yağı)
1 adet orta boy havuç
yarım çay bardağı kıyılmış ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
yarım su bardağı ve 1 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Yapılışı:
Şekeri yumurtalar ile çırpın, yağı ilave edin tekrar çırpın. Kabartma tozunu, tarçını koyun ve unu ilave edin. Tamamen karıştırdıktan sonra rendelenmiş havuç ve ceviz parçalarını içine katın. 25x9 cm lik dikdörtgen kek kalıbı kullandım,hamuru kalıbın içine boşaltın.Daha önceden 170 derecede ısınmış olan fırında 35-40 dakika pişirin. Fırından çıkan kek kalıbınızı ıslak ve soğuk bir bez üzerine koyarak soğutun,kalıp soğuduktan sonra keki çıkarın.
Uyarılar:
Bu hamuru 25x9 cm. lik dikdörtgen kek kalıbı ile kullandım, normal 26-28 cm. yuvarlak kalıp bu hamur miktarı için büyük geliyor. 26-28 cm. lık kalıp kullanacaksanız hamuru iki ölçü olarak yapın.
Her fırın ayarı birbirinden farklı olabilir, lütfen kekinizin piştiğinden bir kürdan aracılığı ile emin olun.
Afiyet olsun...
--------------Tualimforum İmzam--------------
ASYA
Açık Profil bilgileri
ASYA - Özel Mesaj gönder
ASYA - Daha fazla Mesajını bul