Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04.12.08, 05:08   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Metrix
Gamma Üye
 
Metrix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Nerden: İstanbul
Mesajlar: 3.491
Konular: 3144
Puan Grafiği
Rep Puanı:6312
Rep Gücü:0
RD:Metrix has a reputation beyond reputeMetrix has a reputation beyond reputeMetrix has a reputation beyond reputeMetrix has a reputation beyond reputeMetrix has a reputation beyond reputeMetrix has a reputation beyond reputeMetrix has a reputation beyond reputeMetrix has a reputation beyond reputeMetrix has a reputation beyond reputeMetrix has a reputation beyond reputeMetrix has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 74
366 Mesajına 520 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon1c Valentin Petroviç Gluşko Hayatı ( Biyografisi )

Valentin Petroviç Gluşko Hayatı ( Biyografisi )

Valentin Petroviç Gluşko (Валентин Петрович Глушко), (D : 2 Eylül 1908 - Ö : 10 Ocak 1989) Ukrayna kökenli Sovyet mühendisi, Sovyetler Birliği'nin uzay programı için tasarım yapan önemli üç başmühendisten (Diğerleri Vladimir Çelomey ve Sergey Korolyov) biri.

Sovyetler Birliği'nin insanlı Ay programı sırasında başmühendis Sergey Korolyov ile rekabete girişti ve kendi tasarımlarını öne sürdü. Sovyetler'in Uzay Yarışı'nı kaybetmelerinin bir nedeni, iki mühendis arasındaki rekabettir.
Siyasi entrikalara girmesine karşın, Gluşko yetenekli bir mühendisti ve güçlü Energia roketinin geliştirilmesine imkân sağlayan teknolojik atılımı gerçekleştirdi.


Metrix isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla