Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07.12.08, 00:15   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
tualim
Administrator
 
tualim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 2.920
Konular: 3793
Puan Grafiği
Rep Puanı:22454
Rep Gücü:20
RD:tualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 125
207 Mesajına 2.102 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon1c Frederick Sanger Hayatı Biyografisi

Frederick Sanger (1918-...)
Adı biyomoleküllerin dizilimini bulma ustası olarak geçecektir tarihe Frederick Sanger ın..ve tabi ünlü 'Sequences, sequences, sequences' makalesiyle* anılacaktır(malesef henüz okuyamadım..) ve tabi benim Heisenberg ve Pauling den sonra en çok saygı duyduğum üçüncü şahıs olarak..
Biyomoleküllerin yapi tayinine daha önce değinmiştim. İşte Frederick Sanger, Cambridge'de Medical Research Council'de 10 küsur yıllık bir çalışmanın sonucunda, 1955'te insülinin amino asit dizilimini ortaya koyarak 1958 Kimya Nobel'ini almaya hak kazandı. DNFB kullanılarak N-terminalinin bulunduğu Sanger methodu ünlüdür.
Peki bundan sonra ne yaptı Sanger? Proteinlerden nükleik asitlere yöneldi ve yapısı 1953'te çözülmüş olan DNA'nın baz dizilimini bulmak için uğraş verdi. φX174 adlı bakteriyofaj üzerinde çalıştı, çünkü 5000 nükleotidiyle en küçük DNA moleküllerinden biriydi bu. Bu çalışmanın ayrıntılarını başka bir yazıda yazıcam ama şunu belirtmek gerekir ki nükleik asit dizileriyle çalışmak proteinlerden çok daha zordu; öyle ki proteinlerde olduğu gibi belli yerlerden hidroliz edecek enzimler mevcut değildi ve yepyeni bir metod bulmak gerekiyordu. İşte Sanger bu noktada kanımca dahiyane olan dideoksi metodu denilen bir methodu keşfetmiştir ve bu da işleri acayip kolaylaştırmıştır.. Bu metodun ayrıntılarına da sonra gireceğim. Sonuç olarak bu çalışma 1980 Kimya Nobel'inin dörtte birini Sanger'a getirmiştir ve ona bu ödülü iki kez alan dördüncü kişi ünvanını kazandırmıştır.
Sonuçta hocam bilim dünyasının Frederick Sanger gibi zeki insanlara ihtiyacı vardır. Karşılaşılan ciddi sorunlara yaratıcı ve gerçekten yeni çözümler bulan insanlara...
--------------Tualimforum İmzam--------------
TUALİM



Tualimforum kurallarını okuyunuz Lütfen.
Forum kullanımı hakkında bilgi için TIKLAYINIZ%TIKLAYINIZ.
Soru ve sorunlarınızı BURADAN bize yazabilirsiniz.
Kurallara uymayan kişilerin tualimforum'a girişleri yasaklanacaktır.
Lütfen imzanıza site adı, link içeren resimler koymayınız sorgusuz silinecektir.
tualim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla