Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07.12.08, 00:29   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Metrix
Gamma Üye
 
Metrix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Nerden: İstanbul
Mesajlar: 3.491
Konular: 3144
Puan Grafiği
Rep Puanı:6312
Rep Gücü:0
RD:Metrix has a reputation beyond reputeMetrix has a reputation beyond reputeMetrix has a reputation beyond reputeMetrix has a reputation beyond reputeMetrix has a reputation beyond reputeMetrix has a reputation beyond reputeMetrix has a reputation beyond reputeMetrix has a reputation beyond reputeMetrix has a reputation beyond reputeMetrix has a reputation beyond reputeMetrix has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 74
366 Mesajına 520 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon Eduard Kummer Hayatı ( Biyografisi )

Eduard Kummer Hayatı ( Biyografisi )

Kummer, Gauss’la birlikte modern aritmetiğin kurucularından kabul edilir. Çalışmaları tamamen sayı teorisi üzerinedir. Kummer, 3 yaşında babasını kaybetmiş ve annesinin büyük özverisiyle okuyabilmiştir. Sorau’daki Gymnasium’da eğitime başlayan Kummer 18 yaşında din bilimi öğrenmek üzere Hale Üniversitesi’ne kayıt oldu.
Kummer, üniversitede okuduğu dönemde, matematik profesörü Ferdinand Scherk’le tanıştı. Scherk, Kummer’in matematiğe olan yeteneğini ve ilgisini farkederek onu matematiğe yönlendirdi.

Kummer bu sayede din öğrenimini bırakıp matematik bölümüne geçmiştir. Kummer, bu kararıyla ilgili olarak, matematiği felsefeye tercih ettiğini, çünkü hataların ve yanlış görüşlerin matematiğe giremeyeceğini söylemiştir.
Kummer, üniversite öğreniminin ardından, hiçbir üniversitede açık yer bulunamadığı için, okuduğu Gymnasium’da mesleğine başladı. Bir yıl sonra Liegnitz’e nakledildi ve burada on yıl aralıksız dersler verdi ve 1842 yılında Breslav üniversitesinde matematik profesörü tayin edildi.
Kummer, ideal sayılar kavramını ortaya atmış, Gauss’un bikuadratik karşıtlık kanunu üzerindeki çalışmalarını ileri götürmüş ve dördüncüden yüksek dereceler için karşıtlık kanunları aramıştır.
Kummer’e dünya çapında ün getirem çalışması Fermat’ın son teoremi üzerine olmuştur. Kummer, Fermat’ın son teoremini düzenli asal sayılar için ispatlamıştır. Kummer, Fermat’ın son teoreminin ispatıyla 64 yaşına kadar uğraşmıştır.


Metrix isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla