Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15.12.08, 09:20   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Metrix
Gamma Üye
 
Metrix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Nerden: İstanbul
Mesajlar: 3.491
Konular: 3144
Puan Grafiği
Rep Puanı:6312
Rep Gücü:0
RD:Metrix has a reputation beyond reputeMetrix has a reputation beyond reputeMetrix has a reputation beyond reputeMetrix has a reputation beyond reputeMetrix has a reputation beyond reputeMetrix has a reputation beyond reputeMetrix has a reputation beyond reputeMetrix has a reputation beyond reputeMetrix has a reputation beyond reputeMetrix has a reputation beyond reputeMetrix has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 74
366 Mesajına 520 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon Malik Fathi Hayatı ( Biyografisi )

Malik Fathi Hayatı ( Biyografisi )

Malik Fathi, (D. 29 Ekim 1983 Berlin, Almanya) Alman futbolcu. Babası Turk, annesi Alman olan futbolcu, Alman Milli Futbol Takımı forması giymektedir.

Defans oyuncusu olan Malik Fathi, 2001 yılından beri Hertha BSC Berlin'de oynamaktadır. Türk Milli Takım teknik direktörü Fatih Terim'in bu oyuncunun Türk milli takımından istek gelmediği için Almanya'yı tercih ettiğini açıklaması üzerine, Malik Fathi adında bir oyuncudan haberi olmadıklarını açıklaması tartışmalara neden olmuştu.

A Millî Futbol Takımımızın 16 Ağustos 2006 tarihinde Lüksemburg ile oynadığı özel maç, ‘yabancı asıllı bir futbolcunun (Mehmet Aurelio) ay yıldızlı forma giydiği’ ilk karşılaşma olarak tarihe geçti. Aynı gün Almanya’nın Gelsenkirchen kentinde Almanya Millî Takımı ile İsveç arasında yapılan dostluk karşılaşması da bir başka ilke sahne oldu. Hertha Berlin takımında forma giyen Türk asıllı futbolcu Malik Fathi, Almanya Millî Takımı’nın İsveç’i 3-0 yendiği karşılaşmada Alman Millî Takımı’nın formasını ilk kez giydi. 46. dakikada Jansen’in yerine oyuna giren 22 yaşındaki Malik, başarılı futboluyla göz doldurdu.

Babası Türk, annesi Alman olan Malik Fathi, Türk Millî Takımı yetkililerinden gerekli ilgiyi göremediği için, Almanya Futbol Federasyonu’ndan gelen daveti kabul ederek, Almanya Millî Takımı’nda oynadığını açıklıyordu. Malik Fathi, bu konudaki duygularını, “Ben Türk Millî Takımı’nda oynamak istiyordum. Türkiye’den birçok yetkili maçlarımı izlemesine rağmen beni millî takıma çağırmadı. Üzgünüm, Aurelio kadar şanslı değilim.” diye dile getirmişti.

Aynı yılın ekim ayında 2008 Avrupa Şampiyonası grup eleme maçı için Macaristan’a hareketinden önce A Millî Takım Teknik Direktörü Fatih Terim’e Malik Fathi sorulduğunda, Terim bu futbolcuyu tanımadığını söylemişti. “Malik Fathi’yi ben de yeni duydum. Bilen birileri çağırmadıysa yanlış. Ama ben duymamıştım.” Oysa Malik, Alman 21 yaş altı millî takımıyla 2006 yılı Avrupa Şampiyonası finallerine katılmıştı. Daha öncesinde ise 2003 yılında 20 yaş altı Dünya Futbol Şampiyonası, 2004 yılında 21 yaş altı Avrupa Futbol Şampiyonası finallerinde de vardı. 2002 yılında da Avrupa ikincisi olan Alman 19 yaş altı takımındaydı. Yine de A Millî takım tercihini Türkiye’den yana yapmak istiyor ve Türk Millî Takımı’na girme ihtimalinden dolayı ek Türkçe dersleri bile alıyordu. Ancak federasyon bu dönemde onun kapısını hiç çalmadı. Malik Fathi’nin Alman formasını giymesinin bir sebebi de dönemin Ümit Millî Takım hocalarının bu oyuncuya pek şans vermemesiydi. Daha sonra Almanya’nın Gürcistan ile yaptığı karşılaşmada da oyuna sonradan giren ve 9 dakika kadar Alman formasını giyen Malik Hertha Berlin’de oynuyordu. 2008 yılı itibari ile Spartak Moskova forması giymektedir.

Kişisel Bilgiler
Doğum Tarihi: 29 Ekim 1983
Doğum Yeri: Berlin Almanya
Boyu: 1.85 m.
Mevkii: Defans
Kulüp Bilgileri
Bulunduğu Kulüp: Spartak Moskova
Numarası: 4
Profesyonel Kariyeri
Yıl ...........................Kulüp .....................Maç (gol)
2001-2008............Hertha BSC Berlin...........123 (2)
2008- ..................Spartak Moskova ..........0 (0)
Milli Takım Kariyeri
2006- ...................Almanya ......................2 (0)
Metrix isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla