Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15.12.08, 11:34   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
SERDEM
S.Moderators
 
SERDEM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Mar 2008
Mesajlar: 7.687
Konular: 6910
Puan Grafiği
Rep Puanı:11076
Rep Gücü:20
RD:SERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 47
464 Mesajına 935 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon1c Orhan Veli'nin Bütün Şiirleri-100 Temel Eser


Yayınevi : Adam Yayınları
Yazarı : Orhan Veli KANIK
kitap hakkında:
Orhan Veli'nin Bütün Şiirleri, 1951'den 1987'ye, otuz altı yıl boyunca, yirmi iki kez basıldı. Ama, ne yazık ki, ilk basımından başlayan dikkatsiliklerin, düzelti savrulkluklarının yarattığı yanlışlar, basımdan basıma geçilirken gittikçe çoğaldı. Öylesine ki, bir yerden sonra, bu yanlışların düzeltilmesi için girişilen iyi niyetli çabaların da yetersiz kaldığı görüldü.
Adam Yayınları'nın Nisan 1987'de yaptığı yirmi üçüncü basım ise, her bakımdan yepyeni bir kitap olarak ortaya çıktı. Yapıt baştan sona yeniden incelenmiş, şiirler dergilerdeki, kitaplardaki ilk basımlarıyla karşılaştırılmış, şairin şiir defterindeki yazılışlarıyla denetlenmişti. Bu basımdaki değişiklikler, Orhan Veli'ye dönüş niteliğindeydi. Şiirlerin sıralanışındaki değişiklik de şairin sağlığında yapıtı yayınlara beliren özlemleri doğrultsundaydı. Böylece, yirmi üçüncü basımda Adam Yayınları, Bütün Şiiirleri'ni inanılmayacak kadar çok sayıdaki yanlışlarından arındırarak okurlarına sunmuş oluyordu. Yapıt, büyük bir ilgiyle karşılandı ve yanlız 1987 içinde üst üste üç basım yapılması gerekti.
Elinizdeki kitap Bütün Şiirleri'nin altmışbeşinci basımıdır.
--------------Tualimforum İmzam--------------
Aksini Belirtmediğim Takdirde Yazdığım Konular ALINTIDIR



Liseler - Anadolu Liseleri - Fen Liseleri

Anaokulu - İlköğretim

Sınav Soruları ve Ders Notları
SERDEM isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla