Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16.12.08, 20:07   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Metrix
Gamma Üye
 
Metrix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Nerden: İstanbul
Mesajlar: 3.491
Konular: 3144
Puan Grafiği
Rep Puanı:6312
Rep Gücü:0
RD:Metrix has a reputation beyond reputeMetrix has a reputation beyond reputeMetrix has a reputation beyond reputeMetrix has a reputation beyond reputeMetrix has a reputation beyond reputeMetrix has a reputation beyond reputeMetrix has a reputation beyond reputeMetrix has a reputation beyond reputeMetrix has a reputation beyond reputeMetrix has a reputation beyond reputeMetrix has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 74
366 Mesajına 520 Kere Teşekkür Edlidi
:
Post Mevlüt Erdinç Hayatı ( Biyografisi )

Mevlüt Erdinç Hayatı ( Biyografisi )

Mevlüt Erdinç veya Mevlut Erding (D. 25 Şubat 1987, Saint-Claude), Türk Milli futbolcu. Lakabı Türk Tankı'dır.

Kişisel :

Fransa'nın Saint-Claude (Jura) şehrinde dünyaya gelen Mevlüt Erdinç'in hem Türk hem de Fransa Pasaportu bulunuyor. Bu yüzden Türkiye veya Fransa Milli Takım'ında oynama hakkı bulunmaktadır. Uluslararası arena ve Fransa'da Adı Mevlut Erding olarak geçiyor. Aslen Memleket'i Yozgat'tır. 1973 yılında ailesi Türkiye'den Fransa'ya göç etmiştir. Maçlarda hırslı ve savaşçı olduğu için lakabı Türk Tankı diye adlandırılmış'tır. Kendisi ayrıca üç dil konuşabiliyor: Türkçe, Fransızca ve İngilizce.

Değeri :Avrupa sitelerinde bonservis bedeli 4,5 milyon Euro civarındadır.

Takım Kariyeri :

Futbola yedi yaşında'iken 1994 yılında Fransa'nın Saint-Claude yakınlarında bir Köy'ün, FC Saugeot diye adlandırılan Futbol Takım'ının altyapısında başladı. 2000 yılında Fransa'nın Ligue 1 ekiplerinden FCSM tarafından keşfedildi ve burada profesyonel futbol hayatına başladı. Ardından 2005 yılında bu kulübün profesyonel takımına çağrıldı. Burada 2 sezon oynadıktan sonra kısa süreli olarak Fransa'nın bir diğer 1. Lig Takımlarından Clermont Foot Auvergne'ye kiralandı. Clermont'ta 1 ay oynadıktan sonra tekrar FC Sochaux-Montbéliard Takımına döndü. 2007-2008 sezonunda çok iyi bir performans sergiledi ve Takımının en golcü ismi oldu (11 gol; 4 asist). Sochaux-Montbéliard'de kendisi dahil 10 forvet daha bulunuyor. Şu ana dek UEFA Kupası'nda bir kez (Panionios'a karşı) forma şansı bulabildi ama maça son anda dahil oldu (88. dakika). Kendisi ayrıca şu an Fransa Ligue 1'da oynayan tek Türk'tür. 2008-2009 sezonuna süper bir başlangıç yapmış ve sezon öncesi hazırlık karşılaşmalarında oynadığı dört maçta toplam dört gol atma becerisini gösterip lige hazır olduğunun sinyallerini vermiştir. Yeni sezonda Gol krallığı yarışında iddialı olacağını göstermektedir.

Millî Takım Kariyeri :

Türkiye A Milli Takımı'ndan önce sırasıyla Fransa U17, Fransa U18, Fransa U21 ve Fransa B Milli Takımı'nda oynadı ve 2004'te Fransa U17 ile Avrupa Futbol Şampiyonası'nı kazandı. Ardından Ümit Davala onu Türkiye Ümit Milli Takım 'ına çağırdı. Mevlüt bu teklifi kabul etti ve Fransa Ümit Milli Takım 'ını bıraktı. Ümit Davala'nın sayesinde Mevlüt'ü Milli Takım'ımıza kazanmış olduk.

Fatih Terim Mevlüt'ü Mart 2008'de Milli Takıma ilk kez çağırdığından beri birçok Süper Lig ekibinin ve ünlü Avrupa takımlarının transfer listesinde yer almaktadır.

A Milli Takımımız'da ilk kez 26 Mart 2008'de Beyaz Rusya'ya karşı Minsk Dinamo Stadı'nda forma şansı bulabildi. Bu maça 30 forma numarası ile, 47. dakikada dahil oldu.

10 Mayıs 2008 tarihinde Fatih Terim tarafından EURO 2008 Milli Takım aday kadrosuna dahil edildi.

Milli Takım'da şu ana dek pek fazla Maçı bulunmuyor ama bunlardan sadece EURO 2008'deki Portekiz maçında ilk onbirde saha'ya çıktı. Bu maçta'da toplam 47 dakika oynamıştır.

İlk golünü 11 Ekim 2008 tarihinde Bosna-Hersek'e karşı atmıştır.

Başarıları :
2004 : Fransa Millî Futbol Takımı ile Avrupa Futbol Şampiyonası Şampiyonu oldu
2007 : FC Sochaux-Montbéliard ile Fransa Kupası'nı kazandı
2008 : Türkiye Millî Futbol Takımı'da ilk kez forma şansı buldu
2008 : Türkiye Millî Futbol Takımı ile Euro 2008 üçüncülüğü
Metrix isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla