Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20.12.08, 22:53   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Renklerin Dansı
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Nov 2008
Mesajlar: 561
Konular: 497
Puan Grafiği
Rep Puanı:1952
Rep Gücü:0
RD:Renklerin Dansı has a brilliant futureRenklerin Dansı has a brilliant futureRenklerin Dansı has a brilliant futureRenklerin Dansı has a brilliant futureRenklerin Dansı has a brilliant futureRenklerin Dansı has a brilliant futureRenklerin Dansı has a brilliant futureRenklerin Dansı has a brilliant futureRenklerin Dansı has a brilliant futureRenklerin Dansı has a brilliant futureRenklerin Dansı has a brilliant future
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 3
26 Mesajına 86 Kere Teşekkür Edlidi
:
Arrow Irving Amen Biyografisi Eserleri

Irving Amen

(d. 1918, New York)
ABD'li ressam
Usta bir "printmaker" (baskıcı) olarak bilinir. Binlerce tahta resim kalıbı, asitle yanmış baskı resim ve mürekkep baskılı ipek resimler üretmiştir. Ayrıca bazı heykeller kadar güzel yağ ve akrilik kullanarak eser üretir. Irving Amen'in New York şehrinde yıllardır bir stüdyosu vardı; fakat '90 larda şu anda sanatını ürettiği yer olan Florida'daki Boca Raton'a taşındı.
Amen ayrıca Pratt Institute'de (1961) ve Notre Dame Üniversitesi'nde (1962) heykeltraşlık ve "printmarker" üzerine öğretmenlik yaptı.
1974 yılında, Amen, the classic i ve Gilgameş'i Limited Editions Club için "Dokuz 3-renk tahta resim kalıbı", 7 bölüm-sayfa siyah-beyaz tahta resim kalıpları ve linolyum kesimler ile illüstre etmiştir.
Irving Amen'in, birçok büyük sanat galerilerinde ve New York'daki Modern Sanatlar Müzesi ve Washington'daki Smithsonian Kurumu'nun Amerikan Tarih Müzesi gibi dünyanın birçok müzesinde eserleri sergilenir.
Amen'in birçok çalışmasında Yahudi teması vardır. Columbus Ohio'daki Agudas Achim Cemaati'ndeki 20 pencerenin hazırlanışı onun bir başyapıtıdır. Bu başyapıt İsrail'in yirmi kabilesini temsil eder.
Amen'in çalışmalarındaki temaların çoğu kadınlar, çocuklar ve müzikten oluşur. Satranç, Venedik ve Don Kişot diğer çalışmalarının konuları arasındadır.

Alıntı.
Renklerin Dansı isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla