Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20.12.08, 23:09   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Renklerin Dansı
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Nov 2008
Mesajlar: 561
Konular: 497
Puan Grafiği
Rep Puanı:1952
Rep Gücü:0
RD:Renklerin Dansı has a brilliant futureRenklerin Dansı has a brilliant futureRenklerin Dansı has a brilliant futureRenklerin Dansı has a brilliant futureRenklerin Dansı has a brilliant futureRenklerin Dansı has a brilliant futureRenklerin Dansı has a brilliant futureRenklerin Dansı has a brilliant futureRenklerin Dansı has a brilliant futureRenklerin Dansı has a brilliant futureRenklerin Dansı has a brilliant future
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 3
26 Mesajına 86 Kere Teşekkür Edlidi
:
Arrow David Lynch Biyografisi Eserleri

David Lynch
20 Ocak 1946 doğumlu ABDli yönetmen, ressam.
20 Ocak 1946' da ABD'de doğan Lynch, aynı zamanda tanınmış bir ressamdır. Kendisi pek fazla kullanmasa da mobilya tasarımı da yapar. Pennsylvania Güzel Sanatlar Akademisi ve American Film Institute'de eğitim aldı. 1977 yapımı siyah-beyaz filmi Eraserhead ile tanındı. Duneve Blue Velvet ile artan başarısı 90'lı yılların sonunda yönettiği Lost Highway (Kayıp Otoban) ile doruğa ulaşmıştır. Bunu ardından Mulholland Dr. ve deneysel kısa filmleri geldi.
Filmlerinde kısık sesli gürültü, karanlık ve çürümüş şeylerle dolu mekanlar; bozulmuş karakterler, polarize edilmiş bir dünya (melekler, şeytan, Meryem Ana heykelleri, fahişeler), etrafta çürümüş ceset ya da kafa tasları olan yerler) kullanmasıyla dikkatleri üzerine çekmiştir. Kariyeri boyunca aykırı fikirlerini kendine özgü -nesnellikten uzak ve sembolik- anlatımıyla cesurca sinema perdesine yansıtan yönetmenin son dönem filmleri -özellikle 2002 sonrasındakiler- fazla kişisel olmakla eleştirilmiştir. Film kurgusu ile Andrei Tarkovsky' nin şiirselliğinden ve Michael Haneke' nin gerçekliği arayışından ayrılan Lynch, Amerikan sinemasının en önemli yönetmenlerinden biridir. Günümüzde film noirın önde gelen temsilcilerinden biridir.
Lynch'in filmlerinde hiçbir şey göründüğü gibi değildir. Slavoj Zizek, Gülünç Yücenin Sanatı adlı yapıtında David Lynch sinemasını analitik olarak işlemiştir.
Alıntı.
Renklerin Dansı isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla