Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20.12.08, 23:18   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Renklerin Dansı
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Nov 2008
Mesajlar: 561
Konular: 497
Puan Grafiği
Rep Puanı:1952
Rep Gücü:0
RD:Renklerin Dansı has a brilliant futureRenklerin Dansı has a brilliant futureRenklerin Dansı has a brilliant futureRenklerin Dansı has a brilliant futureRenklerin Dansı has a brilliant futureRenklerin Dansı has a brilliant futureRenklerin Dansı has a brilliant futureRenklerin Dansı has a brilliant futureRenklerin Dansı has a brilliant futureRenklerin Dansı has a brilliant futureRenklerin Dansı has a brilliant future
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 3
26 Mesajına 86 Kere Teşekkür Edlidi
:
Arrow Raymond Georges Yves Tang -Remon Jorj İv Tangü Biyografisi Eserleri

Raymond Georges Yves Tang -Remon Jorj İv Tangü
(d. 5 Ocak 1900 – ö. 15 Ocak 1955)
Paris'te babasının çalıştığı Denizcilik Bakanlığı'nda dünyaya geldi. Ailesi Brötanyalıdır.
Tesadüfen gördüğü Giorgio de Chirico'nun bir resminden çok etkilenerek daha önce bu konuda eğitim almamış olmasına rağmen resim yapmaya karar verdi. 1925'te gerçeküstücülere katıldı. Tablolarında yarattığı madeni peyzajlar, düz ufuklar, kıkırdaksı uzuvlar, fantastik objeler, bilinçaltına hitap eden hülyalı atmosfer, dönemin şairleri tarafından takdir edildi.
1938'de ABD'li sanatçı Kay Sage'in tablolarını görerek çok etkilendi ve Connecticut, ABD'ye göç etti. 1940 yılında bu ülkede Kay Sage ile evlendi. 1955 yılında geçirdiği felç sonucu vefat etti.
1961'de Tanguy'nün tablolarının tam bir katalogunu çıkarma işini tamamlayan eşi Kay Sage, zehir alarak intihar etti.
Tanguy'nün son isteği, küllerinin Brötanya'da, ailesinin geldiği köy yakınlarında kumsala serpilmesiydi. Arkadaşı Pierre Matisse, bu isteği yerine getirdi.
Alıntı.
Renklerin Dansı isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla