Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23.12.08, 23:53   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Renklerin Dansı
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Nov 2008
Mesajlar: 561
Konular: 497
Puan Grafiği
Rep Puanı:1952
Rep Gücü:0
RD:Renklerin Dansı has a brilliant futureRenklerin Dansı has a brilliant futureRenklerin Dansı has a brilliant futureRenklerin Dansı has a brilliant futureRenklerin Dansı has a brilliant futureRenklerin Dansı has a brilliant futureRenklerin Dansı has a brilliant futureRenklerin Dansı has a brilliant futureRenklerin Dansı has a brilliant futureRenklerin Dansı has a brilliant futureRenklerin Dansı has a brilliant future
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 3
26 Mesajına 86 Kere Teşekkür Edlidi
:
Arrow Denis Auguste Raffet Hayatı ( Biyografisi )

Denis Auguste Raffet
Denis Auguste Raffet özellikle litografileri (gravür) ile tanınmış 19. yüzyıl Oryantalist Fransız ressamıdır.
1804 yılında Paris'te doğmuştur.
Bir tornacı atölyesinde porselen dekoratörü çıraklığı yaparak meslek hayatına başlamış, 1824 yılında dönemin ünlü ressam ve litografı Charlet ile tanışarak Paris Güzel Sanatlar Akademisi'nde (Ecole des Beaux Arts) Charlet'nin öğretmenliğinde sanat kariyerine girmiştir.
Eserlerinin çoğunda askeri temaları işlemiş, döneminin üniformalarını titizlikle gravürlerine yansıtmıştır. 1830'larda Anatole Demidoff tarafından organize edilen bir bilimsel heyet gezisi kapsamında önce Tuna boyu ve Kırım, ardından İstanbul ve İzmir'i ziyaret etmiş, gözlemlerini ilginç gravürlerle aktarmıştır.
Ülkesine dönüşünde ve sanatının olgunluk çağında, Fransa'nın o yıllarda Cezayir'i tam anlamıyla sömürgeleştirme çabalarının uzantısı olan savaşları resmettiği gravürlerle ün kazanmıştır. Bunlardan "La fuite des Arabes de Constantine" (Kostantin şehri Araplarının kaçışı) özellikle sükse yapmıştır. İlginç bir nokta Cezayir'e hiç gitmemiş olmasıdır.
Denis Auguste Raffet, hocası Nicolas-Toussaint Charlet ve bir diğer yakın çalışma arkadaşı Baron Gros, Fransız resim geleneğinde Napolyon ekolü olarak tanımlanan (askeri ve vatansever temalara dayalı) hareketin üç önemli ismini oluşturmaktadırlar.
İzmir ile ilgili gravürlerinden bazıları halen (30 Kasım 2006'ya kadar) İzmir Fransız Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Smyrna / Izmir: Fransız Koleksiyonları Işığında bir Kent'in Portresi" sergisi kapsamında sergilenmektedir
Alıntı.
Renklerin Dansı isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla