Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24.12.08, 00:16   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Renklerin Dansı
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Nov 2008
Mesajlar: 561
Konular: 497
Puan Grafiği
Rep Puanı:1952
Rep Gücü:0
RD:Renklerin Dansı has a brilliant futureRenklerin Dansı has a brilliant futureRenklerin Dansı has a brilliant futureRenklerin Dansı has a brilliant futureRenklerin Dansı has a brilliant futureRenklerin Dansı has a brilliant futureRenklerin Dansı has a brilliant futureRenklerin Dansı has a brilliant futureRenklerin Dansı has a brilliant futureRenklerin Dansı has a brilliant futureRenklerin Dansı has a brilliant future
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 3
26 Mesajına 86 Kere Teşekkür Edlidi
:
Arrow Yves Klein Hayatı ( Biyografisi )

Yves Klein
(d. 28 Nisan 1928, Nice - ö. 6 Haziran 1962, Paris), Yeni gerçekçi akım Fransız ressamı.
Figüratif ressam bir baba ve soyut çizimler yapan bir annenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Küçük yaşlarda sanata eğilimi belli olan Klein, 1940'lı yılların ikinci yarısından sonra ruhsal alana ve uzakdoğu sporlarına ilgi duymaya başladı. 1848'de "Monoton - Sessizlik Senfoni" adlı tek notadan oluşan beste projesiyle ilgi çekerek monokrom (tekrenk) resim ile yaşam felsefesini anlatmaya çalıştı.
Aynı yıl iki arkadaşıyla birlikte Önce İtalya, ardından İngiltere'ye gitti. Resim çalışmalarını pastel ve guaj üzerinde yoğunlaştırdı. 1950 yılında İrlanda'da bir süre kalarak çeşitli çalışmalar yaptı, yazı ve günlükler yazdı. 1952'de gittiği Japonya'da yaklaşık bir buçuk yıl kalarak Judo'da bilinç denetimiyle ilgili bir kitap yazdı ve monokrom resim çalışmalarını sürdürdü. 1954 yılında döndüğü Paris'te, Japonya izlenimlerini yazarak kitaplaştırdı.
Paris'te portakal renginin dışavurumuyla ilgili sergiye katılımı, sergi jürisi tarafından "tek renkle resim olmayacağı" gerekçesiyle reddedilince, 1955 Ekim ayında ilk halka açık sergisini gerçeklştirdi. "Uluslararası Klein Mavisi" adıyla geliştirdiği renk serisinin patentini aldı. 1957'de İtalya'da sergi açtı. 1950'lerin sonunda "sanatsal etkinlik"lerine bir yenisini ekleyerek; Paris’te "benim eserim" dediği mavi gökyüzüne 1001 balon uçurdu. 1958 yılında Paris'te açtığı sergiyle yine bir ilke imza attı: çıplak canlı modeller kullanarak onların bedenleriyle baskı tekniği gerçekleştirdi ve bunu "canlı fırçalar" olarak değerlendirdi.
Kendi deyimiyle "insan duygusallığının izini günümüz medeniyeti dahilinde belgelemek; sonra da, bu medeniyeti doğuran ateşin ardında bıraktığı izin peşine düşmek, (..) çünkü inanıyorum ki ateş, insanın yüreğinde yandığı gibi, boşluğun kalbinde de yanmakta" şeklinde açıkladığı amacıyla ateşle yakma yöntemiyle resim yaptı. Sanata bakış açısını, "Sanatın maddesizleşmesi" felsefesiyle açıklayan ressam, genç sayılabilecek bir yaşta, Cannes Film Festivali sırasında Mondo Cane adlı filmi izlerken kalp krizi nedeniyle yaşamını yitirdi.
Alıntı.
Renklerin Dansı isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla