Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24.12.08, 00:22   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Renklerin Dansı
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Nov 2008
Mesajlar: 561
Konular: 497
Puan Grafiği
Rep Puanı:1952
Rep Gücü:0
RD:Renklerin Dansı has a brilliant futureRenklerin Dansı has a brilliant futureRenklerin Dansı has a brilliant futureRenklerin Dansı has a brilliant futureRenklerin Dansı has a brilliant futureRenklerin Dansı has a brilliant futureRenklerin Dansı has a brilliant futureRenklerin Dansı has a brilliant futureRenklerin Dansı has a brilliant futureRenklerin Dansı has a brilliant futureRenklerin Dansı has a brilliant future
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 3
26 Mesajına 86 Kere Teşekkür Edlidi
:
Arrow Johannes Vermeer Hayatı ( Biyografisi )

Johannes Vermeer
(d. 31 Ekim 1632 - ö. 15 Aralık 1675)
Hollandalı bir ressamdı.


Eserlerinde burjuva yaşamdaki ev içi görüntülerliyle ilgilendi. Resimlerinin yapımı çok uzun sürmüş, ayrıntılara çok önem vermiştir. Hayatının tamamını Delft şehrinde geçirdi. Döneminde, kentinde tanınan bir ressam olsa da, yaşamı süresince çok ünlü değildi. Hiçbir zaman çok zengin olmamıştır. Kuşkusuz, en çok beğenilen resmi İnci Küpeli Kız olmuştur. Bu resminde de diğer resimlerinde olduğu gibi ışğı çok iyi kullanmıştır. Resimlerinden dolayı asla zengin olamamış fakat ölümünden sonra büyük bir üne kavuşmuştur. Karısı ve 11 çocuğunu borçlarla bırakarak ölmüştür. 1866 yılında sanat eleştirmeni Thore Burger onun hakkında bir deneme yazısı ve 66 resim yayımladı. (Bunlardan 35'inin Vermeer'e ait olduğu onaylanmıştır.)
Ünü gittikçe büyüyen Vermeer, şu an Hollanda'nın altın çağındaki en büyük ressamlardan biri olarak görülmektedir. Eserlerinde ışık kullanması ile tanınmıştır.
Tracy Chevalier İnci Küpeli Kız adlı romanında aynı isimli tablonun yapılma öyküsünü ressamın hayatından bir kesit vererek anlatır. Bu roman sinemaya da aynı isimle uyarlanmıştır.

Alıntı.
Renklerin Dansı isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla