Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28.12.08, 11:13   #2 (permalink)
Kullanıcı Profili
mecnun_bey
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Sep 2008
Mesajlar: 98
Konular: 45
Puan Grafiği
Rep Puanı:1990
Rep Gücü:0
RD:mecnun_bey has a brilliant futuremecnun_bey has a brilliant futuremecnun_bey has a brilliant futuremecnun_bey has a brilliant futuremecnun_bey has a brilliant futuremecnun_bey has a brilliant futuremecnun_bey has a brilliant futuremecnun_bey has a brilliant futuremecnun_bey has a brilliant futuremecnun_bey has a brilliant futuremecnun_bey has a brilliant future
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 0
25 Mesajına 56 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart

İsrail, Hamas ile 6 aylık ateşkesin bitmesinin ardından Gazze'ye bomba yağdırdı. Harabeye dönen şehirde aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu en az 225 kişi hayatını kaybetti, 700'ün üzerinde yaralı var.


Dünyanın tepki gösterdiği katliamın ardından Filistinli örgütler 'intikam yemini' etti. İsrail ise tehditlerini sürdürdü: "Yine vururuz."

İsrail, günlerdir vurmakla tehdit ettiği Gazze Şeridi'ne Yahudilerin hafta sonu tatilinde bomba yağdırdı. Dün sabah erken saatlerde gerçekleştirilen ve 30'dan fazla füzenin kullanıldığı hava saldırısında çoğu sivil 225 kişi hayatını kaybetti, 700'den fazla Filistinli ise yaralandı. İsrail ve Filistinli gruplar arasındaki 6 aylık ateşkesin sona ermesinden bir hafta sonra gerçekleşen saldırılarda karakollar ve güvenlik karargâhları hedef alındı. Saldırılarda mezuniyet töreni yapılan bir polis merkezinin de aralarında bulunduğu güvenlik merkezlerinin çoğu vuruldu. Ölenler arasında Gazze Polis Şefi Tevfik Cabbar'ın da bulunduğu açıklandı. İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres, saldırının ardından Gazze'ye girmeyeceklerini söylerken, İsrail Ordu Sözcüsü Avital Leiboviç, Hamas yöneticilerini de hedef alabileceklerini bildirdi. Katliama, Hamas roketle karşılık verirken İslami Cihad başta olmak üzere Filistinli örgütler intikam yemini etti. Hamas liderlerinden Halid Meşal, Filistinlilerden 'üçüncü İntifada'yı başlatmalarını' istedi. Katliam, dünyanın da tepkisini çekti. Türkiye, saldırıyı şiddetle kınarken Avrupa Birliği 'ateşkes' çağrısında bulundu. Arap Birliği, acil toplantı kararı aldı. ABD, saldırıda yine Filistinlileri suçladı, ateşkes çağrısını İsrail'e değil Hamas'a yaptı.

Başta El Cezire olmak üzere dünyanın pek çok televizyonu İsrail saldırısını canlı yayınladı. İsrail ordusu, operasyonun Hamas'ın devam eden terörist saldırılarının sonucu olduğunu savundu. Vurulan Hamas hedeflerinin bazı üsleri, eğitim kampları ve cephanelikleri içerdiği kaydedildi. Ordu sözcüsü, "teröre destek olan, evinde terörist barındıran, eşlerini ve çocuklarını insan kalkanı olarak hedeflere gönderen herkesin terörist olarak kabul edileceğini" ifade etti. İsrail Başbakanlığı da operasyonun İsrail'e yönelik roket saldırıları durana kadar devam edeceğini duyurdu. Başbakanlıktan yapılan açıklamada saldırı emrini Başbakan Ehud Olmert, Dışişleri Bakanı Tzipi Livni ve Savunma Bakanı Ehud Barak'ın birlikte verdiği belirtildi. İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak'ın bir yardımcısı, "Gerekmesi halinde komutanların değerlendirmelerine bağlı olarak operasyonlar genişleyecek ve sürdürülecek." dedi. İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres ise Londra'da çıkan Şark ul Avsat gazetesine verdiği ve dün yayınlanan beyanatında, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne girmeyeceğini söylemişti. Peres, açıklamasında, "Savaş olmayacak. Gazze'ye girmeyeceğiz, roket saldırılarını durdurmanın başka yolları var." demişti. İsrail ve Filistinli gruplar arasında varılan 6 aylık ateşkes anlaşmasının 19 Aralık'ta bitmesinden sonra Gazze Şeridi'nde gergin bekleyiş başlamıştı. Yaklaşan İsrail seçimleri öncesi başta Dışişleri Bakanı Livni olmak üzere İsrail Güvenlik Kabinesi üyeleri, Gazze'ye operasyon düzenleme tehdidinde bulunmuştu.
mecnun_bey isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla