Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02.01.09, 00:11   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Renklerin Dansı
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Nov 2008
Mesajlar: 561
Konular: 497
Puan Grafiği
Rep Puanı:1952
Rep Gücü:0
RD:Renklerin Dansı has a brilliant futureRenklerin Dansı has a brilliant futureRenklerin Dansı has a brilliant futureRenklerin Dansı has a brilliant futureRenklerin Dansı has a brilliant futureRenklerin Dansı has a brilliant futureRenklerin Dansı has a brilliant futureRenklerin Dansı has a brilliant futureRenklerin Dansı has a brilliant futureRenklerin Dansı has a brilliant futureRenklerin Dansı has a brilliant future
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 3
26 Mesajına 86 Kere Teşekkür Edlidi
:
Arrow Katsushika Hokusai Hayatı ( Biyografisi )

Katsushika Hokusai
(d. 1760, Tokyo - ö. 10 Mayıs 1849)
Japonya'da Edo döneminde yaşamış Japon sanatçı, ressam, oymabaskı ustası, tahta oymacısı ve ukiyo-e yapıcısı. 13 ciltlik Hokusais manga'sını başlattı (1814). Bunun yanı sıra, 36 Fuji Dağı Manzarası'nı çizdi (1823-1829). Eserleri arasında Kanagawa'nın büyük dalgaları da bulunmaktadır. Halen ukiyo sanatının en büyükleri arasında görülür ve şunga tarzındaki erotik tasarımlarıyla da tanınır.
Ukiyo-e (Geçici Dünyadan Resimler) okulunun en önemli temsilcilerinden olan Hokusai'nin yaklaşık her 10 yılda bir değiştirdiği sanatçı adları dışında, bunlarla birlikte kullandığı 20-25 tane takma adı vardı. Bir yazısında sanatsal gelişimini ve arayışlarını özetlemiş, çizim tutkusunun beş yaşında başladığını, 50 yaşından sonra bazı ürünler verdiğini, ama 70'inden önce yaptıklarının hiçbirinin önem taşımadığını yazmıştı. Ancak 73'ünde kuşların, hayvanların, böceklerin ve balıkların gerçek nitelikleri ile ağaçların ve bitkilerin doğasını anlamaya başladığını, dolayısıyla 80'lerinde gelişerek, 90'larında anlamlarını kavrayacağını, 100'ünde yetkinleşeceğini ve 110 yaşına geldiğinde artık her noktasının, her çizgisinin başlı başına bir can kazanmış olacağını söylemişti.
Günümüzde de manga sanatının en büyük ilham kaynaklarından biridir. Avrupa'da Claude Monet gibi sanatçılar başta olmak üzere bir çok uluslararası sanatçılar tarafından tanınmış ve örnek alınmıştır.
Alıntı.
Renklerin Dansı isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla