Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06.01.09, 17:19   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Renklerin Dansı
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Nov 2008
Mesajlar: 561
Konular: 497
Puan Grafiği
Rep Puanı:1952
Rep Gücü:0
RD:Renklerin Dansı has a brilliant futureRenklerin Dansı has a brilliant futureRenklerin Dansı has a brilliant futureRenklerin Dansı has a brilliant futureRenklerin Dansı has a brilliant futureRenklerin Dansı has a brilliant futureRenklerin Dansı has a brilliant futureRenklerin Dansı has a brilliant futureRenklerin Dansı has a brilliant futureRenklerin Dansı has a brilliant futureRenklerin Dansı has a brilliant future
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 3
26 Mesajına 86 Kere Teşekkür Edlidi
:
Arrow İvan Yakovleviç Bilibin Hayatı ( Biyografisi )

İvan Yakovleviç Bilibin

(16 Ağustos 1876 - 7 Şubat 1942)

"Mir iskusstva" akımı öncülerinden olup 20.inci yüzyılın en etkili süslemeci ve sahne dekoratörlerindendir. Slav mitolojisinin meslek kariyerinde büyük etkisi olmuştur.
İvan Bilibin St. Petersburg'un bir mahallesinde dünyaya gelmiştir. İlya Repin'in yanında öğrenim görmüş, daha sonra eğitimine Münih'te devam etmiştir. Bilibin 1902-1904 senelerinde Kuzey Rusya'da geziler yapar, burada tarihi ahşap yapılar ve yöresel Rus folklörü ile tanışır. Buluşlarını 1904 yılında "Kuzey Rusya'nın Halk Sanatları" adlı monografisinde yayımlar. Geleneksel Japon baskı sanatının da Bilibin'in üzerinde büyük etkisi olmuştur. Bilibin Rus halk masalları için 1899 yılında yaptığı yenilikçi resimlemelerle ünlendi. 1905 Rus Devrimi sırasında devrimci çizimler yaptı. Ancak Ekim Devrimi ona yabancı kaldı. Kahire ve İskenderiye'de kısa süre kaldıktan sonra 1925 yılında Paris'e yerleşti. Burada özel konakların ve Ortodoks kiliselerin süslemelerini yapar. Ancak anavatanına özlem duymaktadır, 1936 yılında Sovyet Elçiliği'ni dekore ettikten sonra Sovyet Rusya'ya döner. 1941 senesine kadar Sovyet Sanatlar Akademisi'nde dersler verir. Bilibin Leningrad Kuşatması sırasında ölmüştür.
Alıntı.
Renklerin Dansı isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla