Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06.01.09, 17:50   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Renklerin Dansı
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Nov 2008
Mesajlar: 561
Konular: 497
Puan Grafiği
Rep Puanı:1952
Rep Gücü:0
RD:Renklerin Dansı has a brilliant futureRenklerin Dansı has a brilliant futureRenklerin Dansı has a brilliant futureRenklerin Dansı has a brilliant futureRenklerin Dansı has a brilliant futureRenklerin Dansı has a brilliant futureRenklerin Dansı has a brilliant futureRenklerin Dansı has a brilliant futureRenklerin Dansı has a brilliant futureRenklerin Dansı has a brilliant futureRenklerin Dansı has a brilliant future
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 3
26 Mesajına 86 Kere Teşekkür Edlidi
:
Arrow Rıza Abbasi Hayatı ( Biyografisi )

Rıza Abbasi

Agha Reza Reza-e Abbasi (ayrıca Reza Abbasi)
(1565 - 1635)
I. Şah Abbas yönetimindeki Safevi döneminin gözde okulu, İsfahan Okulu'nun en tanınmış nakkaş, ressam ve hattatıdır.


Pers ressamların en önde gelenlerinden biridir. Eğitimini babası Ali Asghar'ın imalathanesinde aldı ve genç yaşta I. Şah Abbas'ın atölyesine alındı.
38 yaşında Abbasi ünvanını aldı fakat hemen sonra, halktan insanlarla özgürce dostluk edebilmek için Şah'ın yanından ayrıldı. 1610 yılında tekrar geri döndü ve ölümüne kadar Şah'ın yanında kaldı.

Uzmanlık alanı Pers minyatürüydü. Daha sonra Safevi sarayında popüler olacak olan bir tarzı vardı. Bu tarzda doğal nesneleri efemine ve izlenimsel bir şekilde resmediyordu.
Çoğu çalışmasında saki olarak genç yakışıklıları tasvir ediyordu. Louis Crompton'a göre bu, yaşlı bir erkeğe iltifat etmek için "genç erkeksi güzelliği takdir etmek" olarak ortaya konulan bir Pers geleneğiydi. (2003, p.171).
Bugün eserleri Tahran'da adını taşıyan bir müzede ve Smithsonian, Louvre ve Metropolitan Sanat Müzesi gibi pek çok büyük müzede sergileniyor.


Alıntı.
Renklerin Dansı isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla