Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06.01.09, 17:51   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Renklerin Dansı
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Nov 2008
Mesajlar: 561
Konular: 497
Puan Grafiği
Rep Puanı:1952
Rep Gücü:0
RD:Renklerin Dansı has a brilliant futureRenklerin Dansı has a brilliant futureRenklerin Dansı has a brilliant futureRenklerin Dansı has a brilliant futureRenklerin Dansı has a brilliant futureRenklerin Dansı has a brilliant futureRenklerin Dansı has a brilliant futureRenklerin Dansı has a brilliant futureRenklerin Dansı has a brilliant futureRenklerin Dansı has a brilliant futureRenklerin Dansı has a brilliant future
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 3
26 Mesajına 86 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart George Barret, Sr. Hayatı ( Biyografisi )

George Barret, Sr.
(1730 (?)
Dublin - 1784, Paddington) İrlandalı manzara ressamı. Özellikle 18. yüzyıl Britanya'sının kırsal resimleriyle bilinir. Londra Kraliyet Akademisi üyesiydi.

Dublin'de 1728 ile 1732 arasında bir zamanda doğduğu düşünülmektedir. Babası manifaturacıydı, kendisi de yelkenlilere halat yapan birinin yanında çırak olarak işe başladı. Dublin'de çalışmalarını tamamladıktan sonra çizim derlsleri vermeye başladı. Daha sonra İngiltere'ye göç etti ve özellikle vahşi ve dağlık manzara resimlerinde başarılı bir ressam oldu. Kraliyet Akademisi'nde 1769-1782 arasında gösterilen 31 resminden yaklaşık 1/3 bu tür resimlerdir.
Destekçileri arasında Trinity Kolej, Dublin'de tanıştığı ve sonradan arkadaş olduğu Edmund Burke'de bulunmaktadır. Daha sonraki yıllarda maddi zorluklar çekmiş fakat Burke'ün yardımıyla Chelsea Hastanesi baş ressamı olarak iş bulmuştur. Öldüğü yıl olan 1784'e kadar burada çalışmıştır.
1757'de Frances Percy ile evlenmiş; çocuklarından dördü (George, James, Joseph ve Mary) ressam olmuştur. Ama özellikle George Barret, Jr. (1767-1842) adını başarıyla duyurmuş ve Kraliyet Suluboya Derneğinin en üretken üyelerinden biri olmuştur.

Alıntı.
Renklerin Dansı isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla