Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06.01.09, 17:53   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Renklerin Dansı
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Nov 2008
Mesajlar: 561
Konular: 497
Puan Grafiği
Rep Puanı:1952
Rep Gücü:0
RD:Renklerin Dansı has a brilliant futureRenklerin Dansı has a brilliant futureRenklerin Dansı has a brilliant futureRenklerin Dansı has a brilliant futureRenklerin Dansı has a brilliant futureRenklerin Dansı has a brilliant futureRenklerin Dansı has a brilliant futureRenklerin Dansı has a brilliant futureRenklerin Dansı has a brilliant futureRenklerin Dansı has a brilliant futureRenklerin Dansı has a brilliant future
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 3
26 Mesajına 86 Kere Teşekkür Edlidi
:
Arrow Juan Carreño de Miranda Hayatı ( Biyografisi )

Juan Carreño de Miranda

(25 Mart, 1614-3 Ekim, 1685)
Barok dönemde yaşamış İspanyol ressam.
Miranda, Asturias'taki Avilés şehrinde kendisiyle aynı isme sahip ressam bir babanın oğlu olarak doğdu. Ailesi 1623 yılında Madrid'e taşındı. Ressam 1620'lerin sonuna kadar bu şehirde eğitim gördü. Ustaları Pedro de Las Cuevas ve Bartolomé Roman idi. Çalışmaları ile Velázquez'in ilgisini çekti. 1658 yılında Alkazar Sarayı'ndaki freskleri boyamak üzere kraliyet komisyonu tarafından seçildi (Bu saray şimdi Madrid Kraliyet Sarayı olarak bilinmektedir). 1671 yılında Sebastian de Herrera'nın vefatıyla kraliçenin saray ressamı oldu ve portreler çizmeye başladı. Santiago Nişanı'nı, "Resim yapmanın nişanlara ihtiyacı yoktur, sana bütün dünyayı zaten o verir" diyerek reddetti. Daha çok portreler ressamı olarak tanınan Miranda, Madrid'de vefat etti. Öğrencileri arasında Mateo Cerezo, Cabezalero, Donoso ve Ledesma y Sotomayor vardır.
Çalışmalarından kraliyet ailesinin psikolojisini çok iyi anladığı belli olur. Ayrıca, İspanyol saltanatının belgeselini çekmiş gibidir. Çoğunlukla sarayda resimler yapmış olsa da kiliseyle ilgili çalışmaları da vardır.

Alıntı.
Renklerin Dansı isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla