Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06.01.09, 17:54   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Renklerin Dansı
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Nov 2008
Mesajlar: 561
Konular: 497
Puan Grafiği
Rep Puanı:1952
Rep Gücü:0
RD:Renklerin Dansı has a brilliant futureRenklerin Dansı has a brilliant futureRenklerin Dansı has a brilliant futureRenklerin Dansı has a brilliant futureRenklerin Dansı has a brilliant futureRenklerin Dansı has a brilliant futureRenklerin Dansı has a brilliant futureRenklerin Dansı has a brilliant futureRenklerin Dansı has a brilliant futureRenklerin Dansı has a brilliant futureRenklerin Dansı has a brilliant future
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 3
26 Mesajına 86 Kere Teşekkür Edlidi
:
Arrow Eugenio Lucas Velázquez Hayatı ( Biyografisi )

Eugenio Lucas Velázquez

(gerçek adıyla Eugenio Lucas y Padilla, d. 9 Şubat 1817 - Madrid, ö. 11 Eylül 1870 - Madrid) romantik İspanyol ressamdır. Savaş manzaralarını ve insan figürlerini içeren tablolar ile freskler çizmiştir.
Velázquez, Madrid'deki Academia de Bellas Artes de San Fernando'da eğitim gördü. İtalya ve Fas'a geziler yaptı, Paris'i ziyaret etti. Madrid'li başka bir romantik ressam olan Jenaro Perez Villaamil'in kız kardeşi ile evlendi. Oğlu Eugenio Lucas y Villaamil (1858-1918) de ressam oldu.
Ressam, akademide öğrenimini gördüğü neoklasizmden uzaklaşarak Diego Velázquez, Bartolomé Esteban Murillo ve Francisco Goya gibi ressamlardan etkilendi. Kullandığı ismi birinciden esinlenerek seçmiş olsa da, eserlerinde genel olarak sonuncunun etkileri görüldü. Velázquez, Leonardo Alenza ile birlikte, Goya'nın en yetenekli takipçilerinden biri oldu. İber toplumunun, engizisyonun, haydutluk ve boğa güreşi gibi konuların en karanlık ve ilkel yönlerini ortaya koyarak Goya'nın çizgisine yakın durdu. Bu sebeple Velázquez'in birçok resmi, önceleri Goya'ya atfedildi.
Velázquez, Fas'a yaptığı seyahatten sonra manzara resimlerine ve oryantalist tablolara yöneldi. 1851'de "Kral Odasının Ressamı" olarak görevlendirildi ve III. Carlos emrindeki şövalyelerden biri oldu. Paris'te düzenlenen 1855 Dünya Fuarı'nda bazı eserleri sergilendi.

Alıntı.
Renklerin Dansı isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla