Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07.01.09, 21:56   #5 (permalink)
Kullanıcı Profili
Renklerin Dansı
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Nov 2008
Mesajlar: 561
Konular: 497
Puan Grafiği
Rep Puanı:1952
Rep Gücü:0
RD:Renklerin Dansı has a brilliant futureRenklerin Dansı has a brilliant futureRenklerin Dansı has a brilliant futureRenklerin Dansı has a brilliant futureRenklerin Dansı has a brilliant futureRenklerin Dansı has a brilliant futureRenklerin Dansı has a brilliant futureRenklerin Dansı has a brilliant futureRenklerin Dansı has a brilliant futureRenklerin Dansı has a brilliant futureRenklerin Dansı has a brilliant future
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 3
26 Mesajına 86 Kere Teşekkür Edlidi
:
Arrow Francisco Goya Tabloları/Resimleri/Madrid'de 2 Mayıs 1808





Madrid'de 2 Mayıs 1808 (Memlükler'in Saldırısı)
Francisco Goya, 1814
Yağlıboya, 266 × 375 cm
Prado Müzesi, Madrid
Madrid'de 2 Mayıs 1808, (ayrıca Memlükler'in Saldırısı olarak bilinir), İspanyol ressam Francisco de Goya'nın tablosu. Eser, eş resmi, Madrid'de 3 Mayıs 1808 ile birlikte ve Madrid'deki Prado Müzesi'nde sergilenmektedir. Ressam, bu iki eseri, iki ay arayla 1814 yılında çizdi.
Goya'ya bu eser, 1814 yılında, Fransızlar'ın İspanya'yı terk etmesi sonrası, geçici İspanyol hükümeti tarafından ısmarlandı. Bu hükümet daha sonra yerini VII. Fernando'ya bırakacaktı. Ressam, Madrid halkını, bıçak gibi kaba silahlar kullanan, tanınmayan kahramanlar olarak resmetti. Bu da geri dönen kralı çok memnun etmedi. Bu yüzden iki tablo da uzun yıllar boyunca kamuya açık alanlarda sergilenmedi.
Goya tek bir hareketi ya da noktayı resmetmeyi reddettip, dramatik bir şekilde kaotik bir manzara çizmeyi tercih etti. Böylece eser gerçekçilik akımına daha da yaklaştı.
Renklerin Dansı isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla