Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20.01.09, 00:46   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Metrix
Gamma Üye
 
Metrix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Nerden: İstanbul
Mesajlar: 3.491
Konular: 3144
Puan Grafiği
Rep Puanı:6312
Rep Gücü:0
RD:Metrix has a reputation beyond reputeMetrix has a reputation beyond reputeMetrix has a reputation beyond reputeMetrix has a reputation beyond reputeMetrix has a reputation beyond reputeMetrix has a reputation beyond reputeMetrix has a reputation beyond reputeMetrix has a reputation beyond reputeMetrix has a reputation beyond reputeMetrix has a reputation beyond reputeMetrix has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 74
366 Mesajına 520 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon1c Joe Erwin Kuzman Hayatı ( Biyografisi )

Joe Erwin Kuzman Hayatı ( Biyografisi )

Joe Erwin Kuzman, (Doğum 1938 - Budapeşte, Macaristan) Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nün ilk yabancı futbolcusu.

Futbola MTK Budapeşte'nin genç takımında başladı. Bu takımın A takımına çıktıktan 3 yıl sonra Avusturya'nın Wiener Sport Club takımına transfer oldu. Bir yıl sonra İspanya'nın Sevilla takımına transfer oldu. 6 yıl Sevilla, 3 yıl ise Espanyol takımında oynadı. Aynı zamanda İspanya vatandaşı oldu.

1666-1967 sezonunda yine Macaristan vatandaşı olan Szibor Szalay ile birlikte Beşiktaş'a transfer oldu. Szalay, 3 maç oynadıktan sonra ABD'nin Philadelphia Staptans'a transfer olurken Kuzman Beşiktaş'ta kaldı ve attığı gollerle takımını şampiyonluğa taşıyan oyunculardan biri oldu. İlk sezonunda oynadığı 22 maçta 8 gol attı. Ancak tüm golleri kritik maçlarda olması ile attığı goller oldukça önem kazandı. Sezon bitiminde vatandaşı Szalay'ın takımı Philadelphia'ya transfer oldu. Bir sonraki yıl yine ABD'de Cleveland Stokers'ta oynadı. 1968-1969 sezonunda Beşiktaş'a geri döndü. Ancak ikinci gelişinde aynı başarıyı gösteremedi. Ertesi sezon 2. Ligde mücadele eden Boluspor'a transfer oldu ve takımının 1. Lige çıkmasında önemli rol oynadı.
Metrix isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla