Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22.01.09, 19:55   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Güllü
Gamma Üye
 
Güllü - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 2.538
Konular: 1710
Puan Grafiği
Rep Puanı:3968
Rep Gücü:0
RD:Güllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 54
146 Mesajına 240 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon T.Telekom ve Turkcell'in büyük kapışması

T.Telekom ve Turkcell'in büyük kapışması
Telekominikasyon devi iki şirket, Türkiye'den sonra uluslararası pazarda büyük bir rekabete girişti
22 Ocak 2009 Perşembe, 12:43

HABERTURK.COM EKONOMİ SERVİSİ
Türkiye'nin telekomünikasyon alanındaki iki devi yurtdışında da karşı karşıya geldi. Makedonya'da mobil telekomünikasyon hizmetleri veren Cosmofon'un satışına ilişkin ihaleye katılma konusunda uzun süredir çalışma yaptığı bilinen Türk Telekom'un ardından Turkcell'in de aynı ihale ile ilgilendiği ortaya çıktı.

Makedonya'da mobil telekomünikasyon hizmetleri veren Cosmofon'un satışı yaklaşık bir yıldır gündemde bulunuyor. Dünyanın birçok önemli grubunun ilgelendiği satış önümüzdeki aylarda gerçekleşecek. Cosmofon'un önemli kılan en büyük etken ise ülke nüfusunun potansiyeli olarak gösteriliyor.
Şimdi bu ihale iki Türk devinin de kapışmasına sahne olacak. Çünkü Türk Telekom’un satın almak için teklif verdiği şirkete, Turkcell de bağlayıcı olmayan bir teklif verdi. Konuyu Borsa'ya da bildiren Turkcell şu açıklamayı yaptı:
"Şirketimizin, çeşitli ülkelerde oluşan yatırım potansiyellerini değerlendirme çalışmaları sürmektedir. Bu kapsamda Şirketimiz Makedonya'da faaliyet gösteren Cosmofon için de "bağlayıcı olmayan teklif (non binding offer)" vermiş olup ancak yönetim kurulu tarafından alınmış nihai bir karar bulunmamaktadır. Konu ile ilgili, kamunun bilgilendirilmesi gereken hususların gerçekleşmesi durumunda Şirketimiz Sermaye Piyasası Kurulu'nun Seri: VIII, No: 39 sayılı Özel Durumların Kamuya Açıklanmasına İlişkin tebliği gereğince duyuru yapacaktır.""
BÜYÜK KAPIŞMA YAŞANACAK
Makedonya pazarında T-Mobile ve Telekom Austria’nın iştiraki Dooel Skopje ile yarışan Telekom Austria ve Slovenia’s Telekom da Cosmofon’un satışıyla ilgilendiklerini açıklamışlardı. Toplam 2 milyon kişinin yaşadığı Makedonya’da Cosmofon’un 660 bin civarında abonesi bulunuyor. T-Mobile ve Cosmofon pazarın yüzde 90’ını elinde bulunduruyorlar.
Güllü isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla