Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25.02.09, 22:28   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Ceren
Gamma Üye
 
Ceren - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Feb 2008
Nerden: İzmir
Mesajlar: 3.353
Konular: 1712
Puan Grafiği
Rep Puanı:1712
Rep Gücü:0
RD:Ceren has a brilliant futureCeren has a brilliant futureCeren has a brilliant futureCeren has a brilliant futureCeren has a brilliant futureCeren has a brilliant futureCeren has a brilliant futureCeren has a brilliant futureCeren has a brilliant futureCeren has a brilliant futureCeren has a brilliant future
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 71
47 Mesajına 68 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon Egzama Deri Hastalıgı

Egzama Deri Hastalıgı

EGZAMA: Egzama, özel bir ortam üzerinde bir ya da birkaç alîerjinin etkisiyle nükseden, kaşıntılı, kızarık veziküllü plaklar biçiminde kendisini gösteren bir deri hastalığıdır. Egzama olayı, seyri sırasında ‘Kızarıklık dönemi’, ‘Vezikül dönemi’, ‘Sulanma ve kabuklanma dönemi’ ve ‘Kepeklenme dönemi’ olarak dört ana dönemden geçer.
Kızarıklık donemi: Egzamanın ilk seyri boyunca kalıcı olan belirtisi kaşıntıdır. Kaşıntının başlamasından kısa bir süre sonra deride ödemli bir kızarıklık belirir
Vezikül dönemi: Bu dönemde derideki kızarık alanlarda veziküller belirir. Birkaç vezikül birleşip daha büyük bir lezyon, yani bir bül oluşturabilirler.
Sulanma ve kabuklanma dönemi: Veziküllerin patlayıp boşalmasıyla bu alanlar sızıntılı bir görünüm kazanırlar. Bu sızıntılar daha sonraları kuruyup deri yüzeyinde sarımtırak kabuklara dönüşürler. Kabuk kaldırılırsa sızıntılar yeniden başlar. Kabuklar bir süre sonra kendiliklerinden düşerler. Kepeklenme dönemi: Kabuklar döküldükten sonra bu bölgelerde hafif kızarık bir deri ortaya çıkar. Bu yeni deri yüzeyi bir süre pullanır, kepeklenir. Daha sonra pullanma ve kızarıklık kaybolur ve egzama iz bırakmadan iyileşir. “Kontakt egzaması” ve “Atopik egzama” olmak üzere başlıca iki çeşit egzama vardır. Kontakt egzama dış etkenlerle oluşur. Deri duyarlı olduğu etkenle karşılaştığında egzama tablosu ortaya çıkar. Deterjanlar, bazı kozmetikler (ruj, saç boyası, kremler), sentetik kumaşlar, pen ici lin, sülfamidler ve daha pek çok madde egzamayı yaratan etken olabilir.Atopik egzama kişinin doğuştan kalıtım yoluyla kazanmış olduğu duyarlığa bağlı olarak ortaya çıkan egzama tipidir. Böyle bir kişi solunum ya da besin yoluyla allerjenle karşılaştığında deride egzama ortaya çıkar.Egzama tedavisinin genel ilkesi allerjenin bulunması, kişinin bu allerjenle temasının önlenmesi ve vücudun allerjene olan duyarlılığın ortadan kaldırılmasıdır.

Alıntı
Ceren isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla