Tekil Mesaj gösterimi
Alt 31.03.09, 19:11   #2 (permalink)
Kullanıcı Profili
Mavi Lord
Gamma Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 1.027
Konular: 856
Puan Grafiği
Rep Puanı:2266
Rep Gücü:0
RD:Mavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 39
51 Mesajına 124 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Hammadde Üretimi

Ogame'de hammaddeler madenlerce üretilirler.
Madenler saat başına kademelerine göre belli bir miktar üretim yaparlar. Online olmanızın bu üretime etkisi yoktur, siz oyunda değilken de üretim sürer. Bunun için tek gereken madenler için gerekli enerjiyi de üretiyor olmanızdır. Menüdeki ''Hammadde'' kısmından ayrıntılı şekilde saatteki üretim kapasitenizi ve enerji tüketiminizi görebilirsiniz.

Üç maden tipi Metal, Kristal ve Deuterium; üretim değerinde, fiyatta ve enerji tüketiminde farklılık gösterirler.

Örneğin Metal Madeni ucuzken, çok metal üretirken ve ortalama olarak çok enerji harcarken, Kristal Madeni daha pahalıdır, inşa için Metal Madeni'nden yaklaşık yarısı kadar Kristal ister ve hemen hemen Metal Madeni'yle aynı miktarda enerji tüketir. Buna karşın Deuterium Madeni çok fazla enerji tüketir, diğer madenlere göre çok daha pahalıdır ve saat başına oldukça az Deuterium üretir.

Oyunun başlarında Metal Madeni önemlidir, onu çabuk geliştirmeye bakmalısınız. Kristal Madeni 2-3 kademe geriden takip edebilir. Daha sonraları madenleri yaklaşık aynı seviyeye getirmelisiniz. Üretim kapasitelerindeki fark, inşa maliyetlerindeki farkla örtüşecek ve maliyet/verim oranları zamanla benzeşecektir.

Depolar başlangıçta hiç rol oynamazlar. Üretilen madenler hemen harcandıklarından depolar kapasite sınırlarına ulaşmazlar. Bu sınıra ulaşıldığında üretim durur ve yeni maden üretilmez. En küçük kademedeyken bile kapasiteleri 100 bin olduğundan, başlarda bu konuda bir sıkıntı çekmezsiniz.
Mavi Lord isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla