Tekil Mesaj gösterimi
Alt 31.03.09, 19:12   #3 (permalink)
Kullanıcı Profili
Mavi Lord
Gamma Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 1.027
Konular: 856
Puan Grafiği
Rep Puanı:2266
Rep Gücü:0
RD:Mavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 39
51 Mesajına 124 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Bilimsel Araştırmalar

Oyuna başladığınızda inşa edebileceğiniz bina seçeneklerinin sınırlı olduğunu göreceksiniz. Başlangıçta sadece üç madeni, Solarenerji Santrali'ni, Robot Fabrikası'nı ve üç depoyu inşa edebilirsiniz. Başlangıç için yeterli, ancak uzun vadede size yetmezler.

Her bina, her gemi, her savunma cihazı vs., onları inşa etmeniz ve geliştirmeniz için ek şartlar gerektirirler.

Mesela bir Uzay Tersanesi inşa edebilmek için Robot Fabrikası'nı 2. kademeye getirmelisiniz. Tüm bu inşaatların (bina, gem, araştırma, vs.) neler gerektirdiğine dair listeyi menüdeki ''Teknik'' kısmında bulabilirsiniz.

Yerine getirilmiş şartlar yeşil, henüz getirilmemişler kırmızı renktirler. Araştırmalar tüm gezegenlere etki ederler. Yani bir araştırmayı bir kez yaptığınızda bu teknoloji her koloninizde olur. Ancak bir gezegendeki Bilimsel Araştırma Merkezi'nde bir araştırma gelitiriliyorsa, diğer gezegenlerinizde bir aktivite mümkün değildir.

Bilimsel Araştırma Merkezi ne kadar gelişmiş olursa o oranda daha hızlı araştırma yaparsınız. Bir merkez saatte 1000 * (Kademe+1) Metal ve Kristal işler. Deuterium zaman hesaplamasında dikkate alınmaz. Merkezin başlangıçta yalnızca gerektiği kadar geliştirilmesi yeterlidir. Ancak kademeler arttıkça yeni teknolojilerin fiyatları da arttığından araştırma hep daha uzun sürer. Bir laboratuvarın yeni teknoloji için gerektirdiği madenler (fiyat) lineer (doğrusal) biçimde, araştırma için gereken zaman ise eksponansiyel (üstel) biçimde artar. Oyunun ilerleyen bölümlerinde araştırmaları kısıtlayan faktör fiyatlar değil, araştırma için gereken zaman olur. Örneğin Silah Tekniği'ni 14.'den 15. kademeye getirmek haftalar alır. Yani araştırmayı 2-3 hafta ihmal etmek intikamını acı biçimde alır.

Araştırma için gereken süreye etki eden, gezegendeki Bilimsel Araştırma Merkezi'nin kademesidir.

Peki başlangıçta hangi araştırma daha önemlidir?
Amaç olabildiğince hızlı şekilde yüksek sayıda madene ulaşmak olmalıdır. Buna ulaşmak için de olabildiğince çabuk şekilde yağma yapmaya başlamalısınız.

Peki bunun için ne gerekir?
Öncelikle madenleri karşı gezegenden getirmek için bir gemiye ihtiyacınız var. Bunun için de başlangıçta Küçük Nakliye Gemisi çok uygundur, çünkü araştırma ve üretimi çok ucuz ve hızlıdır.

İkinci olarak atak gücü olan gemiler gerekli. Fazla zamanınız olmadığından ve çabucak ilk filoyu göndermek istediğinizden, uygun gemi Hafif Avcı olacaktır. Üretimi ucuzdur ve daha az teknoloji gerektirir. 2 Hafif Avcı 1 Roketatar'ı ortadan kaldırabilir.
Ayrıca, Küçük Nakliye Gemisi için araştırma yaptığınızda Hafif Avcı'nın gereksinimlerini de karşılamış olursunuz.

Peki şimdi artık araştırmaya devam etmeye gerek yok mudur?
Kesinlilke hayır! Şimdiye dek rastgele saldırdınız, yani karşı gezegende sizi neyin beklediğini bilmiyordunuz. Bu yüzden artık Casusluk Tekniği geliştirmeli, birkaç Casus Sondası üretmeli ve onları çevreye yollamalısınız. Artık hedeflerinizi seçebilirsiniz ve büyük kayıplar verme riskinden kurtuldunuz. Başlangıçta Bilgisayar Tekniği de önemlidir. Onunla daha fazla filoya komuta edebilirsiniz. Genelde kim daha çok gezegene aynı anda saldırabilirse o daha çok hammaddeye ulaşır.

Sondalar sayesinde komşularınızın artık gezegenlerini korumaya başladıklarını göreceksiniz. Yağmalarınız artık size daha pahalıya mal oluyorlar, savaşlar artık daha çetin geçiyorlar. Bu yüzden artık Ağır Avcı için araştırmalara başlamalısınız. Onlar Roketatar ve Hafif Lazer Topu'na karşı oldukça etkilidirler.

Daha sonra Koloni Gemisi ya da Büyük Nakliye Gemisi için araştırmalar yapabilir, böylece yeni koloniler kurabilir, yağmalarınızı daha çabuk gerçekleştirebilirsiniz.

Bundan sonra ne araştıracağınız size kalmış. Kimi savaş gemileri yapar, kimi de Geridönüşümcü için çalışır.

Ancak her zaman birşeyi göz önünde bulundurmalısınız: Araştırma sizin birliklerinizi daha hızlı, daha dayanıklı ve saldırılarda daha güçlü yapar. Bu imkanı iyi kullanmalısınız. Bu yolla kayıplarınızı en aza indirir, ele geçirilmesi daha güç bir hedef olursunuz. Aynı zamanda araştırmalarla filonuzu genişletirsiniz (daha çok yağma ve hammadde) ve daha çok üretim yaparsınız (Nanit Fabrikası). Bu yüzden, günler de sürse sürekli araştırın. Araştırma sizi ileri ***ürür ve araştırma yoluyla aldığınız puanlarınız hep siyde kalırlar.

Bazı araştırmalar belli bazı gemileri ve binaları inşa etmek için gerekirler. Örneğin Hiperuzay Tekniği. Diğer araştırmalarsa belli değerleri yükseltmeye yararlar. Bu araştırmaları hep yapmalısınız, çünkü oyunda çok önemli etkileri var.

Bu araştırmaları yükseltebildiğiniz kadar yükseltin:

Casusluk Tekniği
Bilgisayar Tekniği
Silah Tekniği
Koruyucu Kalkan Tekniği
Uzay Gemilerinin Zırhlandırılması
Yanmalı Motor Takımı
İmpuls (İçtepi) Motor Takımı
Hiperuzay İticisi
Bu araştırmaları da yanlarında yazan kademeye kadar yükseltmeniz yeterlidir. Daha üstünün oyuna bir etkisi olmaz, yalnızca istatistiksel değer taşırlar.

Enerji Tekniği - 12. Kademeye kadar
Hiperuzay Tekniği - 8. Kademeye kadar
Lazer Tekniği - 10. Kademeye kadar
İyon Tekniği - 5. Kademeye kadar
Plazma Tekniği - 7. Kademeye kadar
Gravitasyon Araştırması - 1. Kademeye kadar
Son olarak bilmelisiniz ki, en iyi strateji işinize en çok yarayacak araştırmaları yapmak ve hammaddenizi onlara harcamaktır. Çünkü kısıtlı sayıda hammaddeniz var ve zaman hep geçiyor...
Mavi Lord isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla