Tekil Mesaj gösterimi
Alt 31.03.09, 19:13   #5 (permalink)
Kullanıcı Profili
Mavi Lord
Gamma Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 1.027
Konular: 856
Puan Grafiği
Rep Puanı:2266
Rep Gücü:0
RD:Mavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 39
51 Mesajına 124 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Casusluk

Tarama, yani rakip gezegenlerde sonda ile casusluk yapmak OGame'de çok önemlidir.

Sadece bu yolla yeterli hammaddesi olan ve zayıf savunmasının sizin başınıza dert açmayacağı gezegenler bulabilirsiniz.

Casusluk yeni başlayanlar için zor anlaşılır olabilir.
Yabancı bir gezegene casusluk göreviyle bir sonda yollarsanız bir rapor alırsınız. Bu raporların çok ayrıntılısından temel bilgilere sahip olanına kadar değişik türleri vardır.

Casuslukla şunları görebilirsiniz:



Yabancı gezegendeki hammaddeler (Her casusluk kademesinde gösterilirler)
Rakibin gezegendeki filo gücü (Casusluk Tekniği rakipten 1 fazlaysa gösterilir)
Rakibin gezegendeki savunma gereçleri (Casusluk Tekniği rakipten 2 fazlaysa gösterilir)
Rakibin gezegende inşa ettiği binalar (Casusluk Tekniği rakipten 3 fazlaysa gösterilir)
Rakibin tamamlanmış bilimsel araştırmaları (Casusluk Tekniği rakipten 4 fazlaysa gösterilir)
Bir casusluk raporu bundan daha ayrıntılı olmaz. Bu bilgilerin ne kadarını gördüğünüz, rakiple aranızdaki Casusluk Tekniği kademe farkına göre belirlenir.
Daha fazla sayıda Casus Sondası yollayarak geçici olarak Casusluk Tekniği'nizi yükseltebilirsiniz. Bu yükseliş kare şeklinde olur, yani her artı kademe için daha fazla sonda yollamalısınız.

1 Kademe = 1 Casus Sondası
2 Kademe = 4 Casus Sondası
3 Kademe = 9 Casus Sondası
4 Kademe = 16 Casus Sondası
5 Kademe = 25 Casus Sondası
6 Kademe = 36 Casus Sondası
vs.

Dikkat! Casus sondaları rakip tarafından vurulabilirler. Bu ihtimali Casusluk Raporu'nda görebilirsiniz. Sondaların vurulmaları sizin rapor almayacağınız anlamına gelmez, raporu alırsınız ancak sondalarınız vurulurlar ve geri dönmezler.
Vurulma ihtimalleri, rakibin gezegendeki gemi sayısına ve Casus Tekniği açısından farkınıza bağlıdır. Gezegendeki gemi sayısı arttıkça sondanın farkedilme ve vurulma ihtimali artar. Gemi sayısına rakibin Casus Sondası ve Solar Uydu sayısı da dail edilir. Gezegen savunması burada %1'den bile küçük bir rol oynar. Casusluk Tekniği kademeleri eşitse, rakibin 4 gemisi casusluktan korunma şansını %1 arttırır. Rakibin sizden eksik olan her kademesi için gemi sayısı ikiye katlanır, sizden fazla her kademesinde sayı yarıya iner.

Tereddüt durumunda, bir yağma filosu kaybetmektense bir sonda kaybetmek yeğlenmelidir. Yağmayı garantiye almak için filonuz rakip gezegene ulaşmadan hemen önce bir güvenlik taraması daha yapmalısınız.

Bu konudaki merakları giderme açısından belirtilmeli ki, casusluğu engelleyemezsiniz. Biri size sonda yolladığında siz sondayı vursanız da mutlaka bir rapor alacaktır. Sadece Casusluk Tekniği kademenizi olabildiğince yükselterek rakibin bu raporda mümkün olduğunca az şey görmesini sağlayabilirsiniz.

Ayrıca saldırıya uğradığınızda da Casusluk Tekniği yardımıyla saldıran hakkında bilgi alırsınız. Bunun için sonda göndermeniz gerekmez. Bilgi, saldırı haberinizle birlikte menüdeki ''Genel Durum'' bölümünde görülür.

Kademelere göre alacağınız bilgi şöyledir:

1. Casusluk Tekniği Kademe 0'dan itibaren Saldırıya uğradığınız bildirilir.
2. Casusluk Tekniği Kademe 2'den itibaren Kaç geminin saldırdığını görürsünüz. Örneğin saldırı filosu geliyorsa, size 20 geminin geldiği bildirilir.
3. Casusluk Tekniği Kademe 4'ten itibaren Gemi sayısına ek olarak ne tip gemilerin geldiğini görürsünüz. Yukarıdaki örneğe göre, size 20 geminin geldiği ve bunların Ağır Avcı ve Küçük Nakliye Gemileri'nden oluştuğu bildirilir.
4. Casusluk Tekniği Kademe 8'den itibaren Yukarıdakilere ek olarak her gemi türünün sayıları da verilir. Yine yukarıdaki örneğe göre, 20 geminin geldiği ve bunların 12 Ağır Avcı ve 8 Küçük Nakliye Gemisi olduğu bildirilir.
Mavi Lord isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla