Tekil Mesaj gösterimi
Alt 31.03.09, 19:13   #6 (permalink)
Kullanıcı Profili
Mavi Lord
Gamma Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 1.027
Konular: 856
Puan Grafiği
Rep Puanı:2266
Rep Gücü:0
RD:Mavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 39
51 Mesajına 124 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Saldırı ve Yağma

OGame'de yağma, filoyu rakip gezegene saldırı ve hammadde kazanma amaçlı yollamaktır. Kazanılan saldırı sonunda gezegendeki hammaddelerin %50'si alınır.

Saldırı ve yağmalama genelde şu şekilde yapılır :

1. Adım
Sol menüdeki Galaksi kısmına gidin ve sizin gezegeninizin çevresindeki sistemleri tarayın. Çaylak korumasında olmayan hedefleri bir yere not edin. Seçtiğiniz hedefin güçlü bir ittifakın mensubu yahut sizin ittifakınızın dostu bir ittifakın mensubu olmamasına dikkat edin.
İstatistik bölümünden hedef hakkında bilgi toplayın. Puanına, filosuna bakın. Puanı sizden çok olmamalı, yoksa intikamı acı olabilir.

2. Adım
Arama ve araştırmayı bitirince seçtiğiniz hedeflere Casus Sondası yollayın. Bol hammaddesi olan, savunması da sizi zorlamayacak gibi olan gezegenler bulana kadar buna devam edin. Eğer gelen raporlar ayrıntısızlarsa ve Casusluk Tekniği geliştirecek imkanınız yoksa sonraki hedefe geçin ya da 1'den fazla sonda yollayarak şansınızı deneyin. Ancak yolladığınız sonda sayısı arttıkça sondalarınızın yakalanma riskleri de artacaktır.

3. Adım
Seçtiğiniz hedefin verileriyle kendi verilerinizi bir simülatör yardımıyla karşılaştırın ve bu saldırının provasını yapın (Uygun simülatürleri Downloadlar bölümümüzde bulabilirsiniz).
Simülasyon sonucunda sizin kayıplarınız rakibinkine oranla en alt seviyedeyse ve kazanacağınız hammadde miktarı bu saldırıya değecek düzeydeyse saldırıyı başlatın.
Filonuza nakliye gemileri eklemeyi unutmayın, çünkü kazandıklarınızı gezegeninize getirmek için savaş gemileri hiç de yeterli kapasiteye sahip değillerdir.

Kazanırsanız rakip gezegendeki hammaddenin yarısını alırsınız ve bu işlem oradaki tüm gemiler ve savunma gereçleri yokedildikten sonra başlar. Eğer berabere kalınmışsa hammadde alamazsınız.
Mavi Lord isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla