Tekil Mesaj gösterimi
Alt 31.03.09, 19:15   #11 (permalink)
Kullanıcı Profili
Mavi Lord
Gamma Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 1.027
Konular: 856
Puan Grafiği
Rep Puanı:2266
Rep Gücü:0
RD:Mavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 39
51 Mesajına 124 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Terraformer

Gerekenler
Nanit Fabrikası - Kademe 1
Enerji Tekniği - Kademe 12

Hammadde
Kademe 1 için: 50.000 Kristal, 100.000 Deuterium, 1000 Enerji

Terraformer ile Ay dışındaki tüm gezegenlerin alan sayısını arttırabilirsiniz.

Bina menüsünden yapılabilir ve kademe başına 5 alan sayısı artar. Kendisi de bir alan kapsadığından, her kademe artışı 4 ek alan olarak gezegene yansır.

Terraformer 100 alanlı gezegenlerin alan sayısını artırıp onları süper koloniler haline getirmek için değildir elbette. Daha çok Anagezegen ile eski ve önemli kolonilerde gelişim için ek alanlar oluşturmak içindir.

Terraformer'ın gelişi yüksek alan sayılı koloni arayışlarına bir son vermemelidir. Çünkü 200 ve üstü alan sayısı olan bir koloni bulmaya çalışmak, alan sayısı az bir koloniyi Terraformer ile geliştirmekten çok daha ucuzdur.

Terraformer'ın kademe sayısı arttıkça bir üst kademe için gereken hammadde miktarı da oldukça yüksek olmaya başlar. Ayrıca yapımı esnasında tıpkı Gravitasyon Araştırması'ndaki gibi Enerji gerekir ve ileri kademelerde bu çok sayıda Solar Uydu ile mümkün olur. Enerji sadece inşa işlemi için direktif verilirken gereklidir, daha sonra Enerji düşse bile inşaat devam eder.


Terraformer'ın eski kolonilerdeki inşasındaki en büyük zorluk Nanit Fabrikası ihtiyacıdır. Çoğu oyuncu gezegendeki alan sayısı azaldıkça yeni maden kademeleri için Robot Fabrikasının kademesini düşürür. Ama bu Nanit Fabrikası için kötüdür, çünkü o da 10. Kademe Robot Fabrikası ister.
Bu tip durumlarda gezegenden 11 alanı Terraformer için feda etmeye değip değmeyeceği düşünülmelidir.

Terraformer'ın yapımına karar verilirse tıpkı Gravitasyon Araştırması'nda olduğu gibi, bir anda planlanan tüm kademeler yapılmalıdır. Böylece bunun için gereken Solar Uyduların işi çabucak biter ve sonradan onları tekrar tekrar yapmanıza gerek kalmaz.
Mavi Lord isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla