Tekil Mesaj gösterimi
Alt 31.03.09, 19:16   #13 (permalink)
Kullanıcı Profili
Mavi Lord
Gamma Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 1.027
Konular: 856
Puan Grafiği
Rep Puanı:2266
Rep Gücü:0
RD:Mavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 39
51 Mesajına 124 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Kolonizasyon (Sömürgeleştirme)

Bir yıldız imparatorluğu kurmak için anagezegeninizin yanısıra koloniler de kurmalısınız. Kolonilerle birlikte toplam en fazla 9 gezegen sahibi olabilirsiniz.

Koloni için bir Koloni Gemisi'ne ihtiyacınız var. Gemiyi boş bir gezegene yolladıktan sonra gemi gezegene ulaşınca orada bir koloni oluşur ve gemi yok olur. Daha önce sömürgeleştirilmemiş gezegenleri seçmelisiniz, yoksa geminiz hedefi kabul etmeyip sizi uyaracaktır.

Koloniyi sadece kuran oyuncu silebilir ve koloniler saldırılarla ele geçirilemezler.

Kolonide, tıpkı anagezegende olduğu gibi her şeyi inşa edebilirsiniz.

Koloniyi ne için kullanacaksanız ona göre binalar inşa etmelisiniz. Hammadde üretimi içinse madenleri ve enerji üretimini, filonuza yağma için limanlık etsin diyeyse Deuterium üretimini sağlamalısınız.


Hangi gezegenler kolonileştirilmelidirler?

Koloni eğer hammadde üretimi içinse büyük olmasına dikkat edilmelidir. 100 alanın altındaki koloniler bu amaca uygun değillerdir. Bu iş için alan sayısı 150 ve daha üstü olmalıdır.
Alan sayıları tesadüfî olarak belirlenir. Her kolonileştirme işleminde aşağıdaki tabloya uygun aralıktan rastgele bir sayı belirlenir.
Bu konuda gezegenin güneş sistemindeki yeri önemlidir. En büyük gezegenler 4. sıradakilerdir. En küçükler ise 1'le 3 arasındaki ve 13'le 15 arasındaki, güneşe en yakın ve en uzak gezegenlerdir. Orada alanı 100'den büyük gezegene çok seyrek rastlanır.
Kolonizasyon için en uygun gezegenler 4'le 12. sıra arasındaki gezegenler olurlar ve genelde çabuk kapılırlar.

Gezegenler, güneşe olan uzaklıklarına göre enerji üretimi açısından farklılık gösterirler. Güneşe yaklaşıldıkça Solar Uydular daha çok enerji üretirler (uydu başına en çok 50). Solarenerji ve Füzyonenerji Santralleri bu durumdan etkilenmezler.

Gezegenler arasındaki bir fark da Deuterium üretiminde görülür. Güneşe daha uzak ve dolayısıyla daha soğuk gezegenlerde üretim diğerlerine oranla %40'a kadar daha fazla olabilir.

Koloniyi İptal Etmek

Bu işlem Genel Durum'daki tabloda koloni ismine tıklayarak açılan menüden şifre girilerek yapılır. İşlemi tamamladığınızda bir gezegeniniz eksilir ve onun yerine bir Asteroid Alanı çıkar (Galaksi menüsünde A ile gösterilir). Bu alan en az 24 saat kalır ve ondan sonra gezegen tekrar kolonileştirilebilir. Bu süre içinde alana uçulabilir, saldırı düzenlenebilir ve harabe alanı varsa geridönüşüm yapılabilir.

Sonuç olarak neredeki gezegen kolonileştirilirse kolonileştirilsin, bunun mutlaka avantajları ve dezavantajları olacaktır. Kullanım amacına uygun inşa işlemleriyle koloni en verimli şekilde kullanılabilir.

Metal ve Kristal üretimi için 4-9 arasını, Deuterium üretimi için 13-15 arasını, yağmalarda kullanılmak üzere limanlık için geri kalanları kullanabilirsiniz. 1-3 arası Gravitasyon Araştırması için uygundur, onun dışında kolonileştirmeye pek değmez.

Teorik gezegen büyüklüklerini görmek için tıklayın.
Mavi Lord isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla