Tekil Mesaj gösterimi
Alt 31.03.09, 19:17   #14 (permalink)
Kullanıcı Profili
Mavi Lord
Gamma Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 1.027
Konular: 856
Puan Grafiği
Rep Puanı:2266
Rep Gücü:0
RD:Mavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 39
51 Mesajına 124 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Ticaret Takas

Oyun mekaniği gereği ticaretin yapılacağı bir pazar alanı yahut vendor türü satışların yapıldığı mekanlar OGame'de yoktur.

Bunlara ticaret yerine takas demek daha yerinde olur. Zira alınan mal, para yahut başka bir menkul kıymetle değil mal ile ödenir. Karşılıklı hammadde değişimi yapılır.

Bu tip takasları forumlardan ne kadar hammaddeye karşılık ne kadar hammadde verebileceğinizi, hammadde türlerini de yazarak ve oynadığınız evrenle koordinatınızı da ekleyerek yapabilirsiniz. Teklifinizi uygun bulan oyuncu size ulaşır ve karşılıklı güven tahsis edildikten sonra takas nakliye gemileriyle gerçekleşir.

K harfi Latince'de 1000 için kullanılan "kilo"nun kısaltmasıdır, 100k denince 100.000 kastedilmektedir.

Uyulması mecburi ticaret oranları şu şekildedir :

1 Deuterium = 1,5 Kristal = 2,5 Metal

(Bu oranlar puanı az olan oyuncunun lehine olacak şekilde değiştirilebilir.)
Oranlara uymama cezaları

1. defa : Uyarı + 1 gün tatil cezası
2. defa : Karşılıksız nakliye ya da hile gibi, puana göre değerlendirilecektir.

Oyunun değişik evrelerinde hammadde ihtiyaçlarının değiştiğini gözlemleyeceksiniz. İlk zamanlarda Deuterium fazlası olduğu için elden Deuterium çıkarıp karşılığında Kristal almak isteyenler çokken, ilerleyen evrelerde dev filoların yakıt ihtiyaçları yüzünden Deuterium ihtiyacı ortaya çıkacak ve Deuterium gerçek değerine ulaşacaktır.



Takaslarda güven konusuna dikkat edilmeli, yapılan anlaşmalara uygun olmayan davranışlarla karşılaşıldığında, konu ispatlarla birlikte evren operatörüne bildirilmelidir.
Mavi Lord isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla