Tekil Mesaj gösterimi
Alt 31.03.09, 19:17   #16 (permalink)
Kullanıcı Profili
Mavi Lord
Gamma Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 1.027
Konular: 856
Puan Grafiği
Rep Puanı:2266
Rep Gücü:0
RD:Mavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 39
51 Mesajına 124 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Harabe Alanı ve Geridönüşümcü

Galaksi kısmında bazı gezegenlerin yanında T harfi görürsünüz. Bu harf Harabe Alanı (Trümmerfeld) anlamındadır. Mausu üstünde bekletirseniz alanda ne kadar maden olduğunu da görürsünüz.

Her savaşta, gemiler ve Solar Uydular vurulduklarında bir Harabe Alanı oluşur. Bu alanda, vurulan cihazların inşası için gerekli Metal ve Kristal'in %30'u bulunur. Deuterium Harabe Alanı'nda bulunmaz. Aynı şekilde vurulan savunma gereçleri de orada olmazlar.

Harabe Alanı gezegendedir ancak kimseye ait değildir.

Elini çabuk tutan Harabe Alanı'na Geridönüşümcü yollayabilir. Bir Harabe Alanı için savaşılmaz ya da o savunulmaz. Harabe Alanı'nın bulunduğu gezegenin sahibi dahi alandaki madeni kimin aldığını bilmez.

Harabe Alanı'ndaki maden, Geridönüşümcüler tarafından kullanılır hale getirilir ve gezegene taşınır. Geridönüşümcü 20 bin maden taşıyabilir. Geridönüşüm işlemi 1'e 1 yapılır ve Geridönüşümcünün taşıma kapasitesi dolana dek sürer.


Geridönüşümcü'yü Harabe Alanı'na yollamak için, Filo menüsünün ikinci kısmında koordinatların yazıldığı kısmın sağından HA seçilmelidir. Belirtilen koordinatta bir Harabe Alanı olmasa da menüde HA yazar ve gerçekten alan olup olmadığını ancak filoyu yollayınca anlayabilirsiniz. Bir alan yoksa gezegenin ıssız olduğuna ve sömürgeleştirilmesi gerektiğine dair bir uyarı mesajı gelir.

Geridönüşümcüler savaş gemilerine oranla oldukça yavaştırlar. Yani bir gezegene saldırıp orada oluşacak Harabe Alanı'nı da siz boşaltmak istiyorsanız, Geridönüşümcü'yü saldırı filonuzdan çok daha önce yollamalısınız. Çünkü eğer Geridönüşümcü alana saldırıdan 2 saat sonra ulaşırsa çok geç olabilir.
Gezegen sahibi, kendi gezegenindeki Harabe Alanı'na ulaşma konusunda avantajlıdır. 7 dakika içinde alana ulaşır. Bu da sizin elinizi olabildiğince çabuk tutmanız gerektiğini gösterir.
Eğer gezegende daha önceden bir Harabe Alanı oluşmamışsa ve bu yüzden Geridönüşümcü yollayamıyorsanız, bir Casus Sondası'nı saldırı göreviyle yollayın. Vurulacak ve orada bir Harabe Alanı oluşturacaktır. Siz de bu alanı hedef seçerek Geridönüşümcü'yü yollarsınız.
Mavi Lord isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla