Tekil Mesaj gösterimi
Alt 31.03.09, 19:18   #19 (permalink)
Kullanıcı Profili
Mavi Lord
Gamma Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 1.027
Konular: 856
Puan Grafiği
Rep Puanı:2266
Rep Gücü:0
RD:Mavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 39
51 Mesajına 124 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Ay ve Özel Binalar

Ay, OGame'de de tıpkı gerçek hayatta olduğu gibi gezegenin etrafında dönen önemli bir uydudur. Yani aynı Harabe Alanı gibi gezegene bağlı bulunur ve Filo menüsünden hedef olarak seçilebilir.

Ay, bir filo gezegendeki savaşta vurulup yokedilince oluşur. Harabe sıkışır ve bir ay oluşturur. Ancak bu her seferinde olmaz, 100 bin madenlik harabe başına %1 şansla olur. Bu şans en çok %20'ye kadar çıkabilir, daha büyük harabelerin şansa etkisi %20'den çok olmaz. Harabe ne kadar büyükse ay da o kadar büyük olur.


Mausun imlecini Galaksi menüsünde Ay'ı simgeleyen M harfinde tutarsanız S ve T harfleriyle değerleri görürsünüz. S (Size) Ay'ın km olarak çapını, T (Temperatur) de C° olarak ısısını gösterir.

Bir ay ham haldeyken 1 alana sahiptir. Üstünde Ay Merkez İstasyonu kurularak ay üstünde bina inşa edilecek hale gelir. İstasyon kademesi her büyütüldüğünde aya 3 alan eklenir. Ay yüzeyindeki kullanılabilir alanların üst sınırı ayın kendi büyüklüğüyle orantılıdır. Alanlar, ayın büyüklüğüne göre 12 ila 79 arasında olurlar.

Ay, bir Ölüm Yıldızı'nca ortadan kaldırılabilir.

Aya kurulan iki özel yapı vardır: Radar İstasyonu ve Sıçrama Geçidi.

Radar İstasyonu

Radar İstasyonu, düşman gemi hareketlerini gözetlemeye yarar. Sadece aya kurulabilir ve kısıtlı bir menzili vardır. Bu menzil, kademe arttıkça Kademe²-1 sistem genişler. İlk kademede sadece kendi güneş sisteminizi gözetleyebilirsiniz.

Gelen gözetleme raporunda, taranan gezegenlerden kalkan ve oraya gelen filolar gösterilir. Bu gemilerin hedeflerinin Radar İstasyonu'nun menzili içinde olması ya da olmaması bu raporda önemli değildir. Taranan gezegenin menzilde olması yeterlidir.
Bu işlem casusluğun tam tersidir. Casus Sondası'yla hammadde ve filo gibi gezegende olan ve duran şeyleri, Radar İstasyonu'yla da gezegendeki hareketli cisimleri, hedefleri ve varış saatleriyle birlikte görürsünüz.

Bir gözetleme işlemi 5000 Deuterium harcar. Taramak için ayı seçip Galaksi menüsünden taranacak gezegeni seçmeniz yeterlidir. Bir popup pencere açılır ve orada kurbanın tğm filo hareketleri listelenir. Gözetlenen gçzetlendiğini farketmez.
Eğer popup pencere açılmazsa ya ayarlarınızda javascriptle ilgili sorun vardır ya da popup bloklama sisteminiz devrededir.
Pencere "Aktüelleştir" butonuna kadar boşsa, o sırada hiç filo hareketi yok demektir.

Sıçrama Geçidi

Geçit, filolarınızı istediğiniz koordinata "ışınlamaya" yarar. Filo yolda zaman kaybetmeden istenen koordinatta olur. Bu işlem için iki geçit gereklidir. Geçitten hammadde yollanmaz, ayrıca geçit saatte bir kez kullanılabilir.
Mavi Lord isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla