Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18.04.09, 09:55   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
tualim
Administrator
 
tualim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 2.920
Konular: 3793
Puan Grafiği
Rep Puanı:22454
Rep Gücü:20
RD:tualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 125
207 Mesajına 2.102 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon İnternetten müzik ve film indirenlere ceza!

İnternetten müzik ve film indirenlere ceza!
İşte mahkemenin kararı...
İsveç merkezli olarak yayın yapan "The Pirate Bay" isimli internet sitesi ile ilgili olarak bugün karar çıktı. Davası uzun bir süredir devam eden siteyle ilgili İsveç mahkemeleri ceza vermeyi uygun gördü. Buna göre, site kurucularının dördüne birer yıl hapis cezası ve toplamda da 30 milyon İsveç Kronu tazminat cezası verildi. Site kurucuları bu tazminatı film ve müzik şirketlerine ödeyecek. İlk dava açılırken 100 Milyon Kron talep edilirken, mahkeme 30 milyon Kronluk tazminatı uygun gördü.
Ödeme alacak şirketler arasında en büyük payı 20th Century Fox alırken, bu şirketin 10 milyon Kron alacağı hükmedildi. Sony Music Entertainment ise yaklaşık 460 bin kron tazminat alacak. Savcılık, basına bilgi verirken, ceza gerekçisinin; site yöneticilerinin siteyi kullanarak usulsüz olarak büyük paralar kazanmaları olduğunu belirtti. Yargılama neticesinde ceza alan kimselerin isimleri ise şunlar: Gottfrid Swartholm Warg (25), Fredrik Neij (31), Peter Sunde Kolmisoppi (31) ve Carl Lundström (49). Ceza alanlar, yaptıkları açıklamada suçsuzluk oldukları ve bu işten bir kazanç elde etmediklerini iddia etti. Warg ve Neij, sitenin kurucuları arasında yer alırken, Kolmisoppi sitenin basın sözcülüğü görevini yürütüyordu. İsveç'in zenginleri arasında yer alan Lundström ise, bu siteye yardım ettiği gerekçesiyle ceza aldı.
Ceza alan davalıların avukatları ise, yaptıkları açıklamada böyle bir netice beklemediklerini ve davayı temyize göndereceklerini kaydetti. "Anti Pirate" (Korsana Hayır) Bürosu hukukçularından Henrik Ponten ise, böyle bir kararın büyük bir başarı olduğunu ve yüksek mahkemeden de benzer bir kararın çıkacağını umut ettiğini söyledi.
Cihan
18.04.2009 00:25
--------------Tualimforum İmzam--------------
TUALİM



Tualimforum kurallarını okuyunuz Lütfen.
Forum kullanımı hakkında bilgi için TIKLAYINIZ%TIKLAYINIZ.
Soru ve sorunlarınızı BURADAN bize yazabilirsiniz.
Kurallara uymayan kişilerin tualimforum'a girişleri yasaklanacaktır.
Lütfen imzanıza site adı, link içeren resimler koymayınız sorgusuz silinecektir.
tualim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla