Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25.04.09, 11:27   #5 (permalink)
Kullanıcı Profili
Okyanus
Moderator

 
Okyanus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 9.373
Konular: 7149
Puan Grafiği
Rep Puanı:16317
Rep Gücü:20
RD:Okyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 54
889 Mesajına 1.404 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Kızamık Aşısı

Kızamık aşısı canlı zayıflatılmış bir aşıdır.

- Kızamık aşısı hem inaktive hem canlı aşı olarak üretilmeye başlanmış ancak daha sonra inaktive aşının yeterli bağışıklık sağlamadığı görülüp bu aşı kullanımdan kalkmıştır. Günümüzde sadece canlı zayıflatılmış kızamık aşıları kullanılmaktadır.

- Kızamık aşısı diğer canlı zayıflatılmış aşılarda (su çiçeği, kızamıkçık, kabakulak) olduğu gibi çok hafif, belirsiz ve bulaşıcı olmayan bir enfeksiyon oluşturarak vücudun bağışıklık sisteminin virüsü tanımasını sağlar.

- Tek doz kızamık aşısının uygulanmasından sonra %95-98 koruyucu antikorlar gelişir. Bu oranın arttırılması için en az iki doz kızamık aşısı ile aşılama önerilmektedir. Kızamık aşısı ile oluşturulan bağışıklığın ömür boyu koruyucu olduğu düşünülmektedir.

- Kızamık aşısı tek kızamık aşısı veya üçlü kızamık, kızamıkçık, kabakulak aşısı şeklinde bulunmaktadır.

- Kızamık hastalığının yoğun görüldüğü ve salgın yaptığı ülkelerde kızamık aşısına bebek 9 aylıkken başlanması önerilmektedir. 9 aylıkken tek kızamık aşısı yapılmış olan çocuklara 15 aylık olduklarında kızamık, kızamıkçık, kabakulak üçlü aşısı önerilmektedir.

- 9 aylıkken tek kızamık aşısı yapılmamış olan çocuklara 12. ayda kızamık, kızamıkçık, kabakulak üçlü aşısı uygulanabilir.

- Kızamık, kızamıkçık, kabakulak üçlü aşısı 12. aydan itibaren önerilmekte ve erişkin yaşta da güvenle uygulanabilmektedir. Bu hastalıklardan herhangi birini geçirmiş olmak bu aşının uygulanması açısından bir engel oluşturmamaktadır.

- Kızamık aşısı, kızamık geçiren kişi ile temastan sonraki ilk 3 gün içinde uygulanırsa hastalığın oluşmasını önleyebilmektedir.

- Tek kızamık aşısı yada kızamık, kızamıkçık, kabakulak aşısı hamilelere uygulanmamalıdır! Tek kızamık aşısı yada kızamık, kızamıkçık, kabakulak aşısı yapılan kadınların en az bir ay süreyle hamile kalmamaları önerilmektedir.

- Her biyolojik üründe olduğu gibi tek kızamık aşısı yada kızamık, kızamıkçık, kabakulak aşısı uygulanmasından sonra da alerjik reaksiyon görülebilir.
Okyanus isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla