Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25.04.09, 11:44   #11 (permalink)
Kullanıcı Profili
Okyanus
Moderator

 
Okyanus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 9.373
Konular: 7149
Puan Grafiği
Rep Puanı:16317
Rep Gücü:20
RD:Okyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 54
889 Mesajına 1.404 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Hepatit B Aşısı

HEPATİT B AŞISI
- Hepatit B aşısı inaktive (ölü) bir aşıdır ve doğumdan itibaren her yaşta güvenle uygulanabilmektedir.
- Ülkemizde rutin aşılama programı içinde tüm çocuklara 0. aydan itibaren uygulanmaktadır.
- Hepatit B taşıyıcısı annelerden veya taşıyıcı olup olmadığı bilinmeyen annelerden doğan bebeklere doğumdan hemen sonra uygulanması önerilmektedir.
- Hepatit B aşısı 0, 1, 6 şemasına göre uygulanmaktadır. 0. gün ilk aşının uygulandığı gün olmak üzere ilk aşıdan 1 ay sonra 2. doz ve yine ilk aşıdan 6 ay sonra (ikinci aşıdan 5 ay sonra) 3. doz uygulanmalıdır.
- Bulaşma riskinin yüksek olduğu durumlarda 0, 1, 2, 12 hızlı şeması da uygulanabilmektedir.
- Üç doz hepatit B aşısı sonrası sağlıklı erişkinlerin %90’ından fazlası ve çocukların %95’inden fazlası koruyucu antikor geliştirmektedir.
- Hepatit B aşısı için rutin tekrar dozlar önerilmemektedir.
- Hepatit B aşısı tüm yeni doğan bebeklere, çok eşlilere, hemodiyaliz hastalarına, hepatit B virüsü taşıyan kişilerin aileleri ve aynı evde yaşayan kişilere, uyuşturucu bağımlılarına, eşcinsellere, sağlık personeline önerilmektedir.
- Her biyolojik üründe olduğu gibi hepatit B aşısı uygulanmasından sonra da alerjik reaksiyon görülebilir. Bu nedenle çocuğunuzun aşılarını her zaman doktor kontrolünde uygulatmanızı öneriyoruz.
Okyanus isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla