Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25.02.08, 08:05   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Kedi
Gamma Üye
 
Kedi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Feb 2008
Mesajlar: 3.713
Konular: 3171
Puan Grafiği
Rep Puanı:3699
Rep Gücü:56
RD:Kedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 45
128 Mesajına 262 Kere Teşekkür Edlidi
:
Tandır pilav
















Malzemeler:

Tandır için:

1 adet kuzu but (kemiksiz)
1 yemek kaşığı tane karabiber
yeteri kadar tuz

Pilav için:

2 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı fıstık
1 yemek kaşığı kuş üzümü
2 yemek kaşığı çiçek yağı
1 yemek kaşığı tereyağ

Hazırlanışı :

Geniş bir çelik tencere ocak üzerinde iyice kızdırılır.Kızgın tencerede kuzu butun her tarafı kızartılır.Karabiberler konarak tencerenin ağzı kapatılır.Kısık ateşte yaklaşık 1,5 saat kadar pişmeye bırakılır.(et kendi suyunu bırakıp çekene kadar)Piştikten sonra tiftilir.

Pirinç ılık tuzlu suda yarım saat bekletilir.Ayrı bir kapta ılık suda kuş üzümleri de bekltilir.2 yemek kaşığı çiçek yağında fıstıklar pembeleşinceye dek kavrulur.Suyu süzülüp iyice yıkanan pirinç tencereye ilave edilir.(pirinçler sedef gibi olana kadar kavrulur) Kuş üzümleri yıkanıp ilave edilir.Pirinçlerin üzerini 1 parmak geçene kadar sıcak su ilave edilir, üzerine tereyağ konur.Pişmeye bırakılır.















--------------Tualimforum İmzam--------------
Boşverdim
Kedi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla