Konu
:
Püf noktaları
Tekil Mesaj gösterimi
25.02.08, 08:44
#
1
(
permalink
)
Kullanıcı Profili
tualim
Administrator
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 2.920
Konular: 3793
Puan Grafiği
Rep Puanı:22464
Rep Gücü:20
RD:
Teşekkür
Ettiği Teşekkür: 125
207 Mesajına 2.103 Kere Teşekkür Edlidi
:
Püf noktaları
Balı
k Kokusu
Balı
k kızarttıktan sonra mutfağa sinen kokuyu gidermek için bir kapta: 1 çay bardağı su ve 2 çorba kaşığı sirkeyi kaynatınız
Limon Kabukları
Suyunu sı
ktığınız limon kabuklarını atmayınız. Çelik eşyaların, bıçakların parlatılmasında kullanabılırsınız
Domates Kabukları
Domatesin kabuğ
unu kolay soymak için, kaynar suya daldırıp, bıçağın tersini domatesin yüzünde ağır ağır gezdirin.
Mayonez Hazı
rlama
Mayonez hazı
rlarken eğer sos kesilirse, bir yumurta sarısını 2-3 damla sirke ile çırpın ve yeterli miktarda zeytinyağı ile koyulaştırın. Bu karışımı kesilen sosa çırparak yedirin.
Kuru Bakliyat
Kuru bakliyatlari bir gece önceden ı
lık suya koyun ve haşlarken içine biraz karbonat ilave edin.
Soslar
Tuz bazen sütü keser. Bu nedenle, besamele ve diger sütlü soslara, kı
vamı bulduktan sonra tuz koyunuz.
Kahve Nemli ise
Türk kahvesinin nem aldığı
nı farkederseniz, kahve dolu kavanozun içine 1-2 tane kesme seker koyun
Tuzluk Tı
kanıyorsa
Tuzlukları
nıza biraz pirinç koyunuz
Kolay Soğ
utma
Buzdolabiniz bozuldu, ya da artı
k boş yer yok. Temiz bir kovayı musluk suyu ile doldurun. İçine bir çorba kasığı sofra tuzu atın. Sişeleri daldırın. Yeterince soğuyacaklardır.
Yemeğ
inizin Tuzunu Fazla Kaçırınca
Tencereye birkaç parça çiğ
patates atın. Fazla tuzu çekecektir.
Sogan Soyarken
Gözleriniz mi ya
şar
ı
yor? Soğanı, içi su dolu bir tasın içinde soyun. Sıkıntıdan kurtulursunuz.
Patetes Pisirmenin Püf Noktası
Pi
şirme suyuna bir kaş
ı
k sirke koyun. Hem rengi sapsarı kalır, hem daha lezzetli olur.
Taze Ceviz Lekesi Elden Nası
l Çıkar?
Eller önce 1-2 dakika kadar sirkeye batı
rılmış bir pamukla ovulur. Sonra da soğuk suyla ovulur. Ardından soğuk suyla yıkanır. Ceviz lekesi tamamen çıkar.
Bakı
r Kapların Parlatılması
Bir bezi
şirke ile hafifce
ı
slatıp, bakırı ovun. Kaplariniz pırıl pırıl olur.
Yağ
lı Sişeler Nasıl Temizlenir?
Önce deterjanla yı
kayın. Sonra durulanan sişenin içine sodalı su koyarak sallamaya başlanır. Beş dakika kadar sallanan sişe çalkalanıp bu sefer içine kahva telvesi ilave edilir. Bir süre bu şekilde sallanan sişe kısa bir zaman sonra yağlardan tamamen temizlenmii duruma gelecektir.
Mutfakta Tı
kalı Lovaboların Açılması
Lastik pompalarla dakikalarca açmak için uğ
raşmayın. Kaynar sodalı su, tıkalı delikten dökülürse, tıkalı yer hemen açılacaktır.
Soğ
an Kokusu Ellerden Çıkarılabilir
Evvelden ha
şlad
ığı
nız patatesi mutfaktaki işiniz bitince elinize sürerek ovuşturunuz. Bu işleme beş dakika kadar devam ediniz. Ellerinizdeki kokuları alıp götürecektir.
Kavanoz Kaplamaları
Ne kadar zordur sı
kışmış kapakları açmak. Oysa kapağı biraz ocak ateşıne tutarsanız, kolayca açılır. Veya kaynar su dolu bir kaba, kavanozu ters çevirip, kapağını sokarak da aynı sonucu alırız. Bir de kavanozun altından kuvvetlıce elimizle vurarak da sıkısan kapaktan kurtulabiliriz.
Ekmek
Ekmekleri düzgün kesmek için bazen zorlanı
rız, özellikle taze ekmek hemen hamur olur. Oysa bıçağımızın ucunu biraz ateşe tutarsak daha kolay yapabiliriz.
--------------Tualimforum İmzam--------------
T
U
A
L
İ
M
Tualimforum kurallarını okuyunuz
Lütfen
.
Forum kullanımı hakkında bilgi için
TIKLAYINIZ
%
TIKLAYINIZ.
Soru ve sorunlarınızı
BURADAN
bize yazabilirsiniz.
Kurallara uymayan kişilerin tualimforum'a girişleri yasaklanacaktır.
Lütfen imzanıza site adı, link içeren resimler koymayınız sorgusuz silinecektir.
tualim
Açık Profil bilgileri
tualim - Özel Mesaj gönder
tualim´nin Web Sitesini ziyaret edin
tualim - Daha fazla Mesajını bul