Para Teorisi ve Politikası 2008 Final Soruları ve Cevapları        Para Teorisi ve Politikası 2008 Final Soruları ve Cevapları    1- Dolaşımdaki Nakit+Vadesiz Mevduat+Merkez Bankasındaki Mevduat (Doğru)  2- Vadeli Mevduat (Doğru)  3- Kaydi Para (Doğru)  4- Mutlak Rezerv (Doğru)  5- Doğal İşsizlik (Doğru)  6- Dolarizasyon (Yanlış)   7- Likidite (Doğru)  8- Dolaşımdaki Nakit/Vadesiz Mevduatlar (Doğru)  9- Dezenflasyon (Doğru)  10- Merkez Bankasının Siyasi Otoriteye Girmesi (Doğru)  11- 1930 (Doğru)  12- Ekonomide Büyüme Sağlaması (Doğru)  13- 2002 (Yanlış)  14- Reeskont Bilançoda Yer Almaz (Yanlış)  15- Üretim Hacmi (Doğru)  16- Çekirdek Enflasyon (Yanlış)  17- Uzun Dönem Paradoksu (Yanlış)  18- Döviz (Yanlış)  19- Defansif (Doğru)  20- Yeni Keynesyen Yaklaşım (Yanlış)  21- Nihai (Yanlış)  22- Devlet Tahvili (Bilmiyorum)  23- Sigortaya Kredi Fon Sağlaması (Doğru)  24- Hazine (Doğru)  25- J.Tobin (Bilmiyorum)  26- Sürekli Gelir (Bilmiyorum)  27- Senyoraj Gelirinin Ortadan Kalkması (Doğru)  28- Net Açık Piyasa İşlemleri (Yanlış)            |