Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25.02.08, 19:17   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Okyanus
Moderator

 
Okyanus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 9.373
Konular: 7149
Puan Grafiği
Rep Puanı:16317
Rep Gücü:20
RD:Okyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 54
889 Mesajına 1.404 Kere Teşekkür Edlidi
:
Red face Içli Köftesi


Köfte harcı için :
  • Her bir köfte için 1'er avuç ince bulgur ( 10 avuç )
  • 3 avuç irmik ( isteğe göre irmik yoksa yağsız kıyma da konabilir )
  • 2 yumurta
  • 2 kaşık tepeleme un
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Kırmızı biber
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Tuz
  • ılık su
İç malzemesi için :
  • Yeteri kadar kıyma
    1 baş kuru soğan
    1 Yemek kaşığı salça
    Yarım paket margarin
    Karabiber
    Kırmızı biber
  • Tuz
Yapılışı :
  1. Önce iç malzemeyi hazırlıyoruz. Kıyma tavaya konulup suyu çekene kadar kavrulur.
    Soğan yemeklik doğranıp, soğanlar ezilinceye kadar kavrulur.
    Margarin ve baharatlar eklenip soğanlar pişinceye dek orta hararetli ocakta pişirilir.
    Köfte harcı için: Tüm malzemeler iyice yoğrulur ve yumurta büyüklüğünde parçalar koparılıp yuvarlanır ve ortası iki parmakla açılıp, 1 yemek kaşığı kadar iç malzemeden konup elin ortası ile kapatılır.
  2. Hazırlanan köfteler kaynanmış tuzlu suda 4-5 dk kadar haşlanıp, servis yapılır. ( İsteğe göre köfteler haşlandıktan sonra, kızgın yağda da kızartılabilir, üzerine sarımsaklı yoğurtta dökülebilir. )
--------------Tualimforum İmzam--------------
Okyanus isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla