Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25.02.08, 19:55   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Okyanus
Moderator

 
Okyanus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 9.373
Konular: 7149
Puan Grafiği
Rep Puanı:16317
Rep Gücü:20
RD:Okyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 54
889 Mesajına 1.404 Kere Teşekkür Edlidi
:
Red face Paskalya çöreği (fındıklı)




Malzemeler:
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1 çay bardağı su
1 paket yaşmaya
1 su bardağı file fındık
1 su bardağı tozşeker
1 çay kaşığı tuz
3 yumurta
1 çorba kaşığı mahlep
alabildiği kadar un
HAZIRLANIŞI:
Karıştırma kabına sıvıyağıve sütü birlikte alın.Üzerine su ile erittiğiniz mayayı ve yumurtayı ekleyin. Yumurtanın bir tanesinin sarısını üzerine sürmek için ayırın. Şekeri, tuzu,mahlebi ve tuzu ekleyip yaklaşık tepeleme 8 çorba kaşığı un koyarak hamuru hazırlayın.Fındığın yarısını da hamurda kullanabilirsiniz. Hamur yarım 15 dakika
mayalandıktan sonra üç fitil yapıp örgü şeklinde paskalyanızı hazırlayın. Tepsiye alıp yumurta sarısını sürüp kalan fındıkları serpiştirin. Tepside de iyice kabarıp mayalanana kadar en az yarım saat bekletip 180 derecede üzeri kızarıp içini çekene kadar pişirin.Kendi kendine soğuduktan sonra dilimleyerek ikram edin.


--------------Tualimforum İmzam--------------
Okyanus isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla