Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11.06.09, 20:21   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Sude
Gamma Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Feb 2008
Nerden: İzmir
Mesajlar: 1.307
Konular: 1171
Puan Grafiği
Rep Puanı:3023
Rep Gücü:0
RD:Sude has a reputation beyond reputeSude has a reputation beyond reputeSude has a reputation beyond reputeSude has a reputation beyond reputeSude has a reputation beyond reputeSude has a reputation beyond reputeSude has a reputation beyond reputeSude has a reputation beyond reputeSude has a reputation beyond reputeSude has a reputation beyond reputeSude has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 55
155 Mesajına 199 Kere Teşekkür Edlidi
:
Post Peter Weiss Biyografisi,Peter Weiss Hayatı

Peter Weiss Biyografisi,Peter Weiss Hayatı

Peter Weiss, (8 Kasım 1916 - Potsdam / Almanya; 10 Mayıs 1982 - Stockholm / İsveç) Alman yazar.

Dokuma imalatçısı Yahudi bir baba ile aktris bir annenin oğludur. 18′ine kadar Almanya’da yaşamış’ sonra Nazi soykırımları nedeniyle Londra’ya göç etmiştir.

Otobiyografik Ailenin Ayrılması (1961) ve Kaçış Noktası`ında (1962) romanları savaşın yıkıcı izlerini ve sömürünün, işkencenin karşısına dikilen bir başkaldırıyı ortaya koymuştur.

Eserleri
8 oyun, üç roman ve 900 sayfayı aşan not defterleri, ayrıca resim çalışmaları vardır.

En ünlü eseri, kısa adı ile ” Marat (Sade)” olarak bilinen, Jean Paul Marat’ın Takip Edilip Öldürülmesi’nin, Charenton Akıl Hastanesi’nde Marquis de Sade yönetiminde hastalar tarafından canlandırılması’dır. Bu oyun, 1964′te Berlin Schiller Theater’de ilk kez sahnelendiğinde Weiss’ın Brecht’den sonra en önemli yazar olarak değerlendirilmesini sağlamıştır. “Marat (Sade)”de devrim teması oyun içinde oyun biçiminde ele alınmaktadır. Oyun; Marquis de Sade’ın Fransız devrimini ve devrimci Jean Paul Marat’ın öldürülüşünü konu alan bir oyun yazması ve bu oyunu kendisinin de içinde bulunduğu Charenton Akıl Hastanesi’ndeki hastalara oynatması çerçevesinde gelişen olaylar dizisinden oluşmaktadır.

Diğer önemli eserleri, Portekiz’de Salazar dönemini anlatan Saloz’un Mavalı, 1941 - 1945 yılları arasında Auschwitz toplama kampında öldürülenlerin sorumlularının yargılanmasını konu alan Soruşturma (Ermittlung) çeşitli yayın evleri tarafından kitap olarak da yayımlanmıştır.
Sude isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla